Se apropie deschiderea mall-ului din Calea Şagului. Problemele cu liniile de tramvai rămân

182

Investitorii care ridică mall-ul din Calea Şagului au anunţat data când marele centru comercial îşi va deschide porţile: 31 martie 2016. Cu toate acestea timişorenii nu vor putea ajunge acolo cu tramvaiul, cel puţin deocamdată. Şantierul este încă oprit.

Investiţia de peste 83 de milioane de euro este pe ultima sută de metri. În două luni, timişorenii vor putea să facă cumpărături şi la un al doilea mall, care se extinde pe 18 hectare şi le oferă clienţilor zonă cu magazine, cinematografe 3D, un etaj dedicat gurmanzilor, spaţii pentru petrecerea timpului liber şi o parcare de 2.500 de locuri.

Însă investitorii de aici se confruntă încă cu o problemă. Nu pot finaliza şantierul de prelungire a liniilor de tramvai, astfel ca locaţia să fie mai accesibilă clienţilor. Şi asta pentru că staţia de monitorizare a aerului din mijlocul şantierului nu poate fi mutată şi nu se mai poate obţine acordul de mediu, lucrările începând fără acest document necesar.

Pentru reconfigurarea infrastructurii rutiere în zonă, care a presupus atât prelungirea liniilor de tramvai cât şi construirea unui sens giratoriu şi căi de acces, investitorul a cheltuit peste un milion de euro. Urma ca, potrivit primarului Nicolae Robu, toată investiţia să fie donată municipalităţii la finalizarea lucrărilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.