24.1 C
Timișoara
luni 29 aprilie 2024

Ce spune Robu despre decizia lui Iohannis

Primarul liberal Nicolae Robu este de părere că PSD trebuie să pună în prim-plan interesele României și nu altceva și să renunțe la această dispută păguboasă cu președintele Iohannis.

Iată ce crede despre refuzului șefului statului de a o desemna premier pe Sevil Shhaideh:

Decizia președintelui Iohannis de a respinge propunerea PSD de Premier al României în persoana doamnei Sevil Shhaideh reprezintă o asumare a Domniei Sale, în exercitarea prerogativelor ce-i revin conform Constituției și legilor țării.

Așa cum am declarat public după aflarea nominalizării d-nei Sevil Shhaideh, cunoașterea mea asupra Domniei Sale este una pozitivă, dar, departe de a fi exhaustivă, ea limitându-se la competențele sale tehnice și la atitudinea în relaționare, etalate din postura de Secretar de Stat și Ministru în Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.

Știindu-l pe Președintele Iohannis drept un om riguros, presupun că respingerea de către Domnia Sa a d-nei Sevil Shhaideh este întemeiată pe rațiuni pe care Domnia Sa le poate susține oricând, desigur, nu neapărat public – dacă ele nu sunt comunicabile public și, cel mai probabil, nu sunt-, deși, ca oricărui cetățean, recunosc că și mie mi-ar plăcea să le cunosc.

Desigur, PSD invocă suportul electoral în susținerea propunerilor sale, dar să nu uităm că Președintele Iohannis la rându-i are suport electoral, chiar mai consistent, legitimitatea sa electorală nefiind cu nimic mai prejos decât aceea a majorității PSD+ALDE, dimpotrivă.

În situația creată, consider că PSD trebuie să pună în prim-plan interesele României și nu altceva și să renunțe la această dispută păguboasă cu Președintele Iohannis. Președintele, la rândul său, trebuie să cheme liderii PSD la o discuție la care să explice atâta cât poate fi explicat poziția adoptată.

Încercarea PSD de a capitaliza momentul în dauna Președintelui Iohannis, cu învinuirea acestuia pentru nemajorarea salariilor promisă în campania electorală reprezintă un demers pur politicianist evident, câtă vreme nerespectarea de către PSD a angajamentelor electorale ține deja de o foarte lungă tradiție a casei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Citește și :