23 C
Timișoara
joi 2 mai 2024

TRANSFIGURAREA poate fi văzută La Casa Artelor

Casa Artelor este, din nou, gazdă bună pentru arta plastică inspirată și adevărată. Joi, 6 octombrie, de la ora 18.00, galeria Pygmalion își deschide porțile pentru un demers artistic ce nu trebuie ratat. Semnătura pusă pe portretele de pe simeze îi aparține lui Sorin Iosub. Expoziția sa, intitulată TRANSFIGURARE, stă spre privire și înțelegere vreme de trei săptămâni.

“Două dintre reperele stilistice ale picturii lui Sorin Iosub sunt suprarealismul şi dadaismul, în această ordine şi derivate cu prefixul “post”. Aspectele de factură expresionistă, prezente şi ele într-o sumă de lucrări, au mai degrabă funcţia de citate vizuale decât de jaloane morfologice. Indiferent de subiect, iconografie sau referinţe culturale, relaţionarea cu imaginarul este o constantă în creaţia artistului, ale cărui abordări interferează deopotrivă subconştientul colectiv şi dicteul automat”, spune criticul de artă Mihai Plămădeală.

Despre artist și creația sa va vorbi, la vernisaj, scriitorul Robert Șerban. Expoziția este deschisă până în 25 octombrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

FOTO | Suma uriașă la care se ridică prețul unei mașini istorice. Cum arată vehiculul din trecut?

Câțiva timișorenii curioși și nostalgici s-au strâns la o șuetă în jurul unei mașini portocalii. Automobilul Dacia 1300 sclipea în soarele puternic. Deși este un...

Se împlinesc 61 de ani de la primul meci jucat pe Stadionul Dan Păltinișanu

Stadionul Dan Păltinișanu aniversează 61 de ani de la inaugurare. Primul meci s-a jucat în 1 Mai 1963, când s-a desfășurat turneul de inaugurare...

Citește și :