10.1 C
Timișoara
marți 30 aprilie 2024

Peste 100 de alergători la Pădurea Verde pentru spitalul de copii

La marginea Timişoarei a avut loc, sâmbătă dimineaţa, cea de-a doua ediţie a campaniei „1.000.000 de monede pentru spitalul de copii”. Mai exact, peste 100 de oameni au venit la Pădurea Verde pentru alergarea care îşi propune să strângă bani pentru deschiderea primului centru oncologic pediatric din România.

Pe lângă alergare, timişorenii au fost chemați să doneze orice sumă doresc, mai ales sub formă de monede. Dacă la prima ediţie s-au strâns peste 200 de kilograme de monede, acum organizatorii speră să depăşească acest record.

„Continuăm campania de strângere de fonduri pentru construcția primului centru independent de oncologie si hematologie pediatrică din România. Pentru a realiza acest proiect, ne propunem să strângem, la nivel national, un milion de monede. La prima ediție din Timișoara s-au adunat 266 kg de monede, reprezentând 7371,62 lei și 61,83 euro, iar de la începutul campaniei, din iulie 2015, am reuşit să strângem 20.000 de lei”, declară organizatorii campaniei de la Timişoara.

Alergătorii au avut un traseu de un kilometru pe aleea principală de la Pădurea Verde, dar şi un traseu mai lung prin pădure. Campania va continua char şi la iarnă, în prima sâmbătă din fiecare lună iubitorii de mişcare fiind aşteptaţi la Pădurea Verde.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Citește și :