FNSA a declanșat protestele! Lucrătorii administrațiilor publice din Caraș-Severin se alătură

209

Filiala Sindicală Teritorială „Cartel Alfa” – Caraș-Severin se solidarizează cu acțiunile Federației Naționale a Sindicatelor din Administrație (FNSA) și susține revendicarile privind drepturile personalului din sectorul de activitate – Administrație Publică, a anunțat președintele filialei, Marian Apostol, președintele filialei.

FNSA a declanșat un conflict colectiv de muncă la nivel național, adresat întrgului personal din teritoriu, celor din consiliile județene, locale și instituțiile subordonate, pentru că la concilierea cu ministrul de resort, părțile nu s-au putut înțelege. Protestele deja au început, după un calendar stabilit la nivel național, astfel că marți a avut loc o grevă de o oră la începutul programului de lucru. Calendarul continuă cu proteste, pentru 12 fiind prevăzută o grevă pe întreg parcursul programului de lucru iar din 19 iulie întreg personalul va intra în grevă pe timp nelimitat. Sigur, dacă până atunci nu vor fi soluționate doleanțele celor din administrație.

Sindicaliștii denunță un profund dezechilibru între cei din asministrația centrală, ale căror benituri salariale au crescut cu 70 la sută, spre deosebire de cei din administrația locală, care nu au beneficiat de această majorare. Această categorie, susțin cei din FNSA, este cea mai discriminată și slab plătită dintre toate categoriile de bugetari, cu salarii apropiate ca valoare sau chiar egale cu salariul minim brut pe economie, 1250 de lei.

În aceste condiții, revendicările Cartel Alfa și FNSA cuprind acordarea unei norme de hrană pentru toți salariații din administrația locală, acolo unde bugetele permit acest lucru. Apoi, acordarea voucherelor de vacanță, majorarea salariilor funcționarilor publici din administrațiile județene și cele locale, precum și ale personalului contractual, cu 25 la sută.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.