19.1 C
Timișoara
joi 16 mai 2024

Dominic Fritz și Oana Pellea, față în față, într-un dialog timișorean despre politică și teatru | FOTO-VIDEO

Proiectul cultural de asumare civico-socială „Dialoguri cetățenești”organizat de CivicTM a ajuns la a doua ediție în duminica de 12 februarie. Moderna sală de cinema Victoria a găzduit întâlnirea dintre doi protagoniști din domenii aparent paralele. Dar în realitate dicuția dintre invitata Oana Pellea și gazda Dominic Fritz a decurs foarte firesc în limitele fluenței de idei.

Dominic Fritz și Oana Pellea au propus răspunsuri, dileme, soluții și chiar polemici la o întrebare destul de simplă dar cu răspunsuri multiple: „Este teatrul politică și politica teatru?”. Foarte repede întrebarea s-a impus ca tema principală a dezbaterii.

Despre politician se spune că este un „actor politic”, politica este percepută ca o scenă. Iar natura teatrului a fost mereu și una politică, nu doar de divertisment, care a criticat sau ridiculizat puterea, dar a fost și un mijloc propagandistic. Unde se întâlnesc și unde se despart politica și teatrul? Pot amândouă să fie un instrument al adevărului?

„Dialoguri timișorene” și-a propus să dezbată idei și fenomene care depășesc limitele urbei, dar au impact asupra ei, cu invitați de recunoaștere națională. Este un proiect al asociației CivicTM, iar prima ediție a găzduit un dialog cu politologul Cristian Pîrvulescu, cu tema: „Viitorul Europei va fi liberal, sau nu va fi deloc?”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Legendarul șahist Garry Kasparov, invitatul Politehnicii din Timișoara | FOTO-VIDEO

Garry Kasparov va mai putea fi ascultat în 16 mai 2024, la Teatrul Național din Timișoara, într-un dialog interactiv și inspirațional moderat de Cătălin...

RMN de ultimă generație folosit pentru diagnosticarea pacienților oncologici la Timișoara

Diagnosticarea precoce și precisă reprezintă un element crucial în gestionarea și tratamentul pacienților oncologici. Introducerea în dotarea Asociației OncoHelp - Centrul de Oncologie OncoHelp...

Citește și :