Se trece iar frontiera la Triplex Confinium, sâmbătă și duminică

161

Cu un sfert de secol în urmă a pornit un frumos obicei ce implică cele trei țări ce își împart aceiași bornă de hotar la o margine de Beba Veche.

Autoritățile in România, Ungaria și Serbia ce colucrează în cadrul euroregiunii „Dunăre, Criș, Mureș, Tisa” se întâlnesc pentru un moment festiv chiar în dreptul bornei Triplex pentru a reînoi relațiile de amiciție. Cu acest prilej oricine poate, pentru două zile să treacă frontiera pentru scurte vizite în localitățile din apropiere.

Un timp obiceiul a lâncezit din diverse motive fără legătură cu prietenia transfrontalieră. Acum pornește din nou bunul obicei. După doi ani de pauză, se deschide din nou granița de la Triplex Confinium. Eveniment simbolic de celebrare a bunei colaborări între popoare, deschiderea graniței de la Triplex Confinium, frontiera triplă dintre Beba Veche, Kübekháza (Ungaria) și Majdan-Rabe (Serbia), va avea loc din nou, în acest sfârșit de săptămână, după o pauză de doi ani cauzată de situația pandemică.

Evenimentele de la bornă vor fi cele tradiționale, întâlnirea oficialităților, deschiderea festivă a frontierei, crosul transfrontalier al copiilor din cele trei sate limitrofe și premierea acestora. Festivitatea de deschidere va avea loc sâmbătă, 28 mai, de la ora 10.00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.