20.1 C
Timișoara
marți 30 aprilie 2024

Doi băieți s-au născut la Timișoara, de Anul Nou

Imediat după schimbare de regim ce a urmat anului 1989 în Timișoara, dar în egală măsură și în alte orașe mai mari era o adevărată întrecere de a raporta primul născut al anului. Mai toate spitalele cu secție de maternitate raporta primul născut al anului ce vedea lumina cam învariabil al ora 0,00,01 adică la prima secundă după pocnetul șampaniei. Uneori se ducea în hilar aceast concurs de natalitate. Televiziunile pândeau momentul pe la porțile spitalelor pentru a raporta venirea pe lume a primului prunc cu frenezia transmiterii primului pas pe Lună.

Mania s-a mai potolit oarecum. Și acum se nasc prunci frumoși și sănătoși în toate localitățile dar s-a mai ogoit „întrecerea socialistă” la natalitate raportată pe calea undelor. Liniștea s-a instalat și pentru că nu se mai premiază un astfel de moment.

Asta nu înseamnă că nu se mai nasc copii frumoși în prima zi a anului. Doar că nu se mai face acea vâlvă nepotrivită.

La Timișoara au venit pe lume doi flăcăi în data de întâi. Ambii s-au născut la Maternitatea Odobescu a Spitalului Municipal din Timișoara. Primul a sosit, pe la ora patru spre dimineață, ca urmarea a unei operații de cezariană, iar cel de al doilea, mai spre zorii zilei, pe la ora șase, a venit pe lume în mod natural.

La Spitalul Bega nu a fost nici un astfel de eveniment în prima zi a anului. Asta nu scade cu nimic dăruirea și abnegația colectivului medical. Ambele clinici de specialitate din oraș fac eforturi pentru un act medical la cel mai înalt nivel.

Redacția ziarului nostru dorește sănătate ambelor familii și urmașilor lor!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Citește și :