Minerii din Valea Jiului anunţă că vor continua protestele, însă nu în subteran

69
sursa foto - Dan Verescu

Minerii din Valea Jiului nu renunţă la proteste, în pofida acordului convenit, luni, la Bucureşti, de administratorul special al Complexului Energetic Hunedoara şi de liderii sindicali cu ministrul Muncii, Raluca Turcan. Nu vor apela, însă la forme extreme precum blocarea în subteran, ci vor protesta la suprafaţă.

Oamenii sunt îngrijoraţi pentru că nu ştiu ce se va întâmpla cu locurile lor de muncă, după cele trei luni, în care au asigurate veniturile. Pe de altă parte, minerii îşi vor primi drepturile salariale restante, în această săptămână, spune administratorul special al Complexului Energetic Hunedoara, Cristian Roşu: „Salariile vor fi plătite în data de 25 – salariile care trebuiau plătite pe data de 15, iar pe data de 26 februarie, se vor plăti integral toate restanţele – mă refer la tichete de masă şi decontul de transport”.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunţat că procesul de reorganizare a Complexului Energetic Hunedoara este în lucru de anul trecut şi că ar putea fi finalizat într-o lună, o lună şi jumătate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.