Pictura lui Ioan Isac, pe simezele Muzeului Național al Banatului

325

Vineri, 4 septembrie, la mansarda B1 din Bastionul Therezia a Muzeului Național al Banatului se va deschide expoziția ”Ioan Isac”, ce cuprinde peste 125 de picturi și acuarele ale artistului.

Demersul plastic își propune să prezinte un fragment esențial al devenirii creatoare a artistului din Banatul interbelic, cu ajutorul unui material inedit – un număr important de lucrări de pictură și grafică păstrate în casa menționată documentar cu titlul de ”Muzeul Ioan Isac”. La acestea se adaugă piese din diverse colecții particulare din Timișoara și din colecția Mitropoliei Banatului. Expunerea este structurată pe cicluri tematice, lucrările fiind inspirate de peisajele și monumentele din Banat și Ardeal, Moldova, Muntenia și Dobrogea, fiind valorificate și teme din Orient, Coasta Dalmației și Italia, locuri în care a călătorit  Ioan Isac. Expoziția poate fi vizitată respectând regulile de distanțare, zilnic, între orele 10-1,8 până pe data de 7 octombrie 2020.

Joi, 17 septembrie, de la ora 18, va avea loc prezentarea primului album dedicat pictorului bănățean Ioan Isac, prilejuit și de comemorarea a 70 de ani de la trecerea sa în eternitate. Albumul “Ioan Isac – Împlinirea unei vocații” este îngrijit  de dr. Caius Glad Streian. Despre artist și lucrările sale vor vorbi Pavel Șușară, Marcel Tolcea, Robert Șerban și Silviu Oravitzan.

Expoziția ”Ioan Isac” este organizată sub egida Muzeul Național al Banatului în parteneriat cu Consiliul Județean Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.