Și violența cibernetică face victime

69

Victorie în Parlament pentru echipa USR. Proiectul inițiat de deputatul Cristina Iurișniți privind prevenirea și combaterea violenței cibernetice a fost adoptat în Camera Deputaților. Legea va merge la președintele Klaus Iohannis pentru a fi promulgată.

Adoptarea legii USR este un pas uriaș pentru combaterea violenței din societatea de astăzi. Odată cu evoluția tehnologiei și a extinderii mijloacelor de comunicare online, zilnic vedem că violența cibernetică capătă o amploare tot mai mare și a căror victime sunt, în special, tinerii. Dacă ne uităm pe cifre, vedem că la nivel european, 70% dintre femeile care au fost victimele violenței cibernetice au prezentat cel puțin o formă de violență fizică și/ sau sexuală.

Legea este esențială deoarece în actuala legislație românească nu exista această infracțiune, era un vid legislativ. În consecință, autoritățile nu puteau lua măsuri concrete de protejare a victimelor și de prevenire a faptelor. Odată cu promulgarea legii USR, polițiștii vor avea toate pârghiile legislative pentru a pedepsi violența din mediul on-line și de a proteja victimele.

„Această propunere legislativă era esențială. Din păcate, am văzut cu toții zilele acestea faptele vloggerului Colo, urmărit de 850.000 de tineri, care a instigat la violență asupra femeilor cu scopul de a umili, amenința și de a reduce la tăcere victima. Trăim într-un secol digitalizat și avem nevoie de acest tip de legi care să protejeze fetele și femeile, în special.”, transmite Cristina Iurișniți, inițiatoarea proiectului de lege.

„Facem un apel către autoritățile naționale și locale să înceapă campanii de informare în rândul populației pentru a combate fenomenul care este tot mai prezent în România. Împreună putem construi o societate mai bună”, a mai adăugat Cristina Iurișniți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.