21.1 C
Timișoara
marți 30 aprilie 2024

Veste mare pentru credincioși! Ce se întâmplă, de vineri, cu bisericile VIDEO

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că începând cu data de 15 mai se redeschid magazinele care au intrare direct din stradă, deci mall-urile vor rămâne în continuare cu lacătul pe uşă.

Deplasarea în afara localităţii de domiciliu va necesita în continuare declaraţie scrisă. În interiorul localităţii se va circula liber. Bisericile vor putea ţine slujbele numai în aer liber. Sportivii profesionişti pot să-şi reia antrenamentele.

Klaus Iohannis:

Din păcate, epidemia e între noi. Nu e momentul să ne relaxăm prea mult. Ne apropiem de 1.000 de victime. Totuşi, se apropie data adminsitrativă de 15 mai, când se termină starea de urgenţă şi intrăm în starea de alertă.

Ce devine obligatoriu din 15 mai:

Portul măştii. O mască care acoperă gura şi nasul când ne găsim în spaţii interioare: magazin, transport public, metrou. Este obligatorie păstrarea unei distanţe de 1,5 m. Distanţa a două braţe. Igiena mâinilor devine obligatorie. Trebuie să ne spălăm pe mâini cât se poate de des.

Ce se redeschide:

Se redeschide parţial comerţul.

Se pot redeschide magazinele care au acces direct din stradă.

Saloanele de îngrijire.

Muzeele.

Recomandăm autorităţilor locale să redeschidă parcurile.

Se renunţă la obligaţia de a sta acasă şi la obligaşia unei declaraţii atunci când ne deplasăm în interiorul localităţii. Deci ne deplasăm în interiorul localităţii fără declaraţie. Totuşi, nu trebuie să exagerăm.

E interzisă deplasarea în afara localităţii, cu excepţii, care vor fi enumerate de autorităţi: serviciu, sport individual, munci agricole. Totuşi, când ieşim din localitate e nevoie de o declraţie.

Bisericile. Servicile religioase cu credincioşi vor fi reluate în condiţii speciale: pot fi reluate în prima fază în curtea bisericii, în exterior. Credincioşii vor purta obligatoriu mască şi vor păstra distanţă. În a doua şi a treia etapă aceste condiţii vor fi rediscutate.

Sursa: adevarul.ro

Alte subiecte :

Citește și :