Timișoara | Roboţi cu lumină ultravioletă pentru dezinfecţia permanentă în şcoli şi mijloacele de transport

369

Primăria Timişoarei va cumpăra roboţi de dezinfecţie cu lumină ultravioletă pe care le va folosi la dezinfecţia permanentă a mijloacelor de transport în comun, a grădiniţelor şi şcolilor.

Primarul Nicolae Robu a anunţat că în funcţie de preţ, se vor cumpăra mai mulţi astfel de roboţi de dezinfecţie, întrucât trebuie pus un accent continuu pe sănătatea oamenilor.

„Primăria achiziţionează acum un robot de dezinfecţie, care este un ansamblu de lămpi ce asigură o foarte bună dezinfecţie cu ultraviolete. Este pregătită documentaţia tehnică pentru a achiziţiona astfel de aparate. Instalaţia are patru până la opt tuburi generatoare de lumină ultravioletă, durata de funcţionare eficientă a tuburilor bactericide este de 9.000 de ore şi permite dezinfecţia întregului spaţiu, prin rotire de 360 de grade. Există dispozitiv care permite oprire/pornirea de la distanţă şi are termen de garanţie de 36 de luni”, a explicat Nicolae Robu.

Edilul a subliniat că astfel de roboţi ar fi mai potriviţi pentru dezinfecţie decât metodele clasice, întrucât nu se ajunge la goluri de aprovizionare cu dezinfectanţi. „Ele vor fi montate pentru toate mijloacele de transport public, dar pot fi folosite şi pentru dezinfecţie în grupurile sanitare din grădiniţe, grupuri şcolare şi primărie. Trebuie să acordăm o atenţie mult mai mare dezinfecţiei. Condiţia este că în timpul utilizării lor, spaţiile respective trebuie să fie goale, fără persoane”, a adăugat edilul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.