Când revin vaporașele pe Bega. Câți timișoreni s-au plimbat cu ele anul trecut

118

Transportul public cu vaporaşele, pe tronsonul timişorean al Canalului Bega, va fi reluat începând de duminică. Primarul Nicolae Robu spune că nu se aştepta la un număr atât de mare al celor care au folosit vaporaşele pentru transportul public.

„Societate de Transport Public Timişoara anunţă că se va relua transportul public şi de agrement cu vaporetto din 8 martie, pe Canalul Bega. Tot din 8 martie vor fi disponibile, din nou, cele 400 de biciclete şi 100 de trotinete publice. Vaporaşele vor circula ca şi până acum, de luni până vineri în regim de transport public, iar sâmbăta şi duminica, pentru agrement. Vaporaşele au fost folosite peste aşteptările mele ca mijloc de transport public; de regulă le folosesc cei care parcurg distanţe mai mari. Anul trecut, au fost 75.601 călători care au folosit vaporaşele pentru agrement (de la pontonul Catedrală până la Uzina de apă şi retur, n.r.) şi 127.328 de călători le-au folosit în regim de transport public. Eu mă aşteptam să fie mai puţini în transportul public”, a precizat primarul Robu.

Navele au fost andocate în decembrie pe platforma amenajată în depoul Dâmboviţa şi au intrat în revizie tehnică. La fel s-a întâmplat şi cu bicicletele şi trotinetele din cadrul sistemelor VeloTM şi TroTM, care au fost utilizate de aproape 25.000 de timişoreni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.