21.1 C
Timișoara
marți 30 aprilie 2024

Lotul 3 din Lugoj-Deva, fără garduri de protecție, dar cu restricții de viteză și indicatoare cu „Atenție, animale sălbatice!”

Lotul 3 al lotului de autostradă Lugoj-Deva, dintre Ilia și Holdea, riscă să devină o rușine națională. Pe „drumul de mare viteză”, inaugurat în urmă cu doar câteva zile, se poate circula doar cu maximum 80 de kilometri la oră, iar dacă este „polei, gheață sau mâzgă”, cu 50 de kilometri la oră.
În urmă cu puțin timp, Direcția Regională de Drumuri și Poduri Timișoara a anunțat că, pe autostradă, au fost montate și indicatoare de avertizare „Atenție, animale sălbatice!”.
„Pe sectorul de autostradă A1, între Ilia și Holdea, au fost montate indicatoare de avertizare a pericolului prezenței animalelor.
Reamintim! Circulația pe Lotul 3 Lugoj – Deva, între Ilia și Holdea, se face cu restricții de viteză și tonaj. Restricțiile de viteză au fost impuse și din cauza posibilei prezențe a animalelor. Aceste restricții de viteză sunt:

  • Viteza maximă de până la 80 km/h;
  • Viteza maximă de 50 de km/h, când partea carosabilă este acoperită cu polei, gheață, mâzgă sau circulația pe durata ploilor torențiale;
  • Viteza maximă de 60 de km/h pe zona podului peste râul Mureș (rampe şi pod principal, între km 68+500 şi km 69+500), pe zona podurilor de pe autostradă de la nodul Ilia (poduri şi rampe între km 76+100 şi km 77+000), respectiv pe zona podului de pe autostradă de la nodul Dobra (pod principal şi rampe între km 67+000 şi km 67+500)”, se arată într-un mesaj transmis pe facebook de DRDP Timișoara.

Reacțiile oamenilor nu au întârziat să apară. Internauții se plâng de lipsa parapetelor de protecție care ar împiedica intrarea animalelor pe autostradă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Citește și :