Se inaugurează, în sfârşit, punctul de trecere a frontierei cu bacul dintre România şi Serbia

493

Proiectul „Punct de trecere a Dunării cu bacul între Moldova Nouă şi Golubac” a fost finanţat cu 2,3 milioane de euro prin Programul IPA de Cooperare Transfrontalieră România – Republica Serbia.

Prima deplasare, test, a avut loc deja, în 9 decembrie. De vineri, punctul de frontieră se deschide însă oficial. Administraţia judeţului Caraş-Severin se aşteaptă ca deschiderea noului punct să contribuie decisiv la relansarea economică pentru zona Moldova Nouă, Golubac şi Veliko Gradişte.

Punctul vamal este situat la ieșirea către Orșova din Moldova Veche, în zona portului Industrial Moldomin. Bacul va opera două curse zilnice, în primă fază, una dimineața și alta după-amiaza. Operatorul de transport naval se numește S.C. Eoliana și, în curând, va publica informațiile legate de orar, tarife și alte date importante pentru turiști.

Vaporul va putea transporta maximum 20 autoturisme și 50 călători, iar timpul parcurs pe Dunăre între cele două puncte vamale este de aproximativ 30 minute. Vor exista curse speciale între punctul vamal și centrul celor două orașe corelate cu programul orar al vaporului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.