23 C
Timișoara
joi 2 mai 2024

FilmparaDE la Cărturești: despre viața lui Hans-Peter

Ciclul de filme produse în Germania, din cadrul FilmparaDE, continuă cu o peliculă recentă despre viața germană văzută prin ochii unui copil. Băiatul ce ar trebui să iasă la aer de fapt este oglinda unei societăți în permanentă căutare. Filmul este o nouă propunere a Centrului Cultural German făcută cinefililor timișoreni.

Hans-Peter are nouă ani și este un pic dolofan. Totuși, acest lucru nu îi poate zdruncina încrederea în sine pentru că îi poate face pe alți oameni să râdă prin glumele și parodiile sale.
În ciuda tuturor scenelor de comedie, filmul oferă și studiul exact al unei societăți de represiune, a oamenilor care sunt încă traumatizați de al doilea război mondial și pentru care râsul este ca aerul pe care îl respiră. Hans-Peter a înțeles asta devreme, dar el nu reușește să facă nimic pentru persoana cea mai importantă din viața lui: mama sa depresivă ajunge să își ia propria viață.

Biopicul oferă un mediu călduros și portretul unei epoci din istoria Republicii Federale.
FilmparaDE: Der Junge muss an die frische Luft (2018)
Regie: Caroline Link
21 noiembrie 2019, 18:30, Ceainăria Cărturești

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

FOTO | Suma uriașă la care se ridică prețul unei mașini istorice. Cum arată vehiculul din trecut?

Câțiva timișorenii curioși și nostalgici s-au strâns la o șuetă în jurul unei mașini portocalii. Automobilul Dacia 1300 sclipea în soarele puternic. Deși este un...

Se împlinesc 61 de ani de la primul meci jucat pe Stadionul Dan Păltinișanu

Stadionul Dan Păltinișanu aniversează 61 de ani de la inaugurare. Primul meci s-a jucat în 1 Mai 1963, când s-a desfășurat turneul de inaugurare...

Citește și :