Update: Elicopterul solicitat pentru stingerea incendiilor de pădure din Caraș-Severin nu a putut interveni. Lupta cu flăcările continuă la sol

159

Pompierii din Caraș-Severin au de furcă cu incendiile de pădure. Nu numai că nu au reușit să stingă flăcările care au cuprins fondul de la Cornereva, dar acum se luptă cu un at focar izbucnit în munți.

”Aproximativ 80 de persoane intervin pe parcursul zilei de azi pentru gestionarea unor situații de urgență generate de incendii la fondul forestier (pășuni alpine și litieră) de pe raza unităților administrativ-teritoriale Rusca Teregova și Cornereva”, au transmis pompierii cărășeni.

În zona Cornereva, inclusiv muntele Arjana, acționează la sol 40 de persoane – pompieri militari, personal silvic și rangeri – pe suprafețe care sunt în administrarea mai multor instituții, respectiv Ocolul Silvic Mehadia, Ocolul Silvic Băile Herculane, Parcul Național Domogled-Valea Cernei și Primăria Cornereva.

Alte aproximativ 40 de persoane, pompieri militari și personal silvic, s-au deplasat în zona Rusca Teregova pentru stingerea unui alt incendiu la fondul forestier. Pentru eficientizarea misiunilor de stingere, ISU Caraș-Severin a întreprins demersurile necesare în vederea suplimentării cu forțe și mijloace de la inspectoratele pentru situații de urgență din județele limitrofe, precum și cu resurse aeriene.

Update: Pompieri din Gorj și Mehedinți au ajuns în Caraș-Severin pentru a ajuta la stingerea incendiului. De asemenea, a ajuns și un elicopter, dar acesta nu a putut interveni din cauza vremii nefavorabile.

„La ora 16:35 a aterizat elicopterul pe aeroportul din Caransebeș. Echipajul a efectuat o misiune de recunoaștere, inante de aterizare, dar din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile (ceață densă pe văi) nu va mai zbura astăzi. Rămâne în in județul nostru, pregătit pentru intervenție mâine, daca va fi cazul”, a anunțat ISU Caraș-Severin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.