11.2 C
Timișoara
marți 30 aprilie 2024

Big Brother de la Aeroportul din Timișoara ne apără de teroriști…

Conducerea Aeroportului Internațional ”Traian Vuia”, din Timișoara, se gândește la siguranța pasagerilor care folosesc poarta aeriană a orașului, dar și la intimitatea lor, prin implementarea unui sistem modern de recunoaștere facială menit să depisteze eventualii teroriști care vor să se îmbarce aici.

Captarea de la distanţă a datelor biometrice, folosită de Sistemul de Recunoaştere Umană şi alte tehnologii nou apărute, elimină orice intruziune directă şi fac tehnologia biometrică mai uşor de acceptat. Opinia specialiştilor se întemeiază, în cele din urmă, pe nevoia noastră de confort. Ei sunt de părere că beneficiile simplificării modului de călătorie prin folosirea tehnologiei biometrice la asigurarea securităţii în mod discret, nederanjant, depăşesc cu mult orice îngrijorare legată de încălcarea intimităţii.
La Aeroportul Internațional ”Traian Vuia” din Timișoara s-a apelat deja la un sistem revoluționar de acest gen, care să recunoască amprenta facială a persoanelor care tranzitează principala poartă aeriană de intrare în oraș, pe care să o compare cu imagini ale teroriștilor, aflate într-o bază internațională de date, pentru prevenirea din fașă a oricărui act îndreptat împotriva securității pasagerilor.
Conducerea aeroportului timișorean spune că deocamdată, sistemul de recunoaștere facială este la faza de teste și implementare. În foarte scurt timp sistemul urmează să intre efectiv în lucru, pentru ca specialiștii în securitatea aeroportului să poată beneficia de un ajutor mai eficient pentru depistarea din timp a eventualilor teroriști și prevenirea oricărui atentat de genul celui de luna trecută de pe Aeroportul Zaventem la Bruxelles. Curios este faptul că belgienii aveau în teste un sistem de acest gen, încă de anul trecut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Citește și :