Românii au probleme cu consulul din Australia: „Mi-a răspuns nervoasă, zbierând, că este în concediu şi o deranjez”

467

Modul în care este selectat personalul care activează în diplomația românească rămâne, ca întotdeauna, extrem de dependent de natura și trăinicia relațiilor avute de candidat în sistem, devenit aproape o castă, accesibilă doar inițiaților.

Zeci de români care trăiesc în Australia se plâng de comportamentul avut de Daniela Stan, un diplomat care ocupă funcţia de consul în cadrul Consulatului General al României la Sydney, trimisă în post în 2017.

Rezidenţii români stabiliţi în Australia vorbesc despre atitudinea nepotrivită a Danielei Stan în raport cu funcţia pe care o ocupă: tergiversează întocmirea unor acte, manifestă aroganţă, ţipă la oameni, le vorbeşte urât, îi descurajează să-şi reînnoiască actele româneşti.

Viorica Balec locuieşte în Sydney. Femeia susţine că încearcă de peste 7 luni să afle ce acte îi trebuie pentru a-i face paşaport românesc fiului ei, născut în Australia. Mai întâi a încercat să discute cu consulul Daniela Stan cu ocazia Zilei României (2018). ”Mi-a răspuns înţepat şi nepoliticos că trebuie să vin la consulat“, afirmă Viorica Balec. Femeia a mers la consulat în prima săptămâna a anului 2019, dar a aflat că Daniela Stan este în concediu. În încercările de a afla de ce acte are nevoie, ce trebuie tradus, legalizat, şi pe ce acte are nevoie de apostila de la Haga, a primit acelaşi răspuns: trebuie să vorbească cu doamna Stan.

”Nici până azi, la mai mult de şapte luni de când încerc să aflu, nimeni nu-mi spune care sunt actele necesare. Sunt sătulă şi am un gust amar întrucât personalul consulatului este aici să ne rezolve problemele, nu să ne pună beţe în roate sau să fie nepoliticoşi“, mai spune Viorica Balec.

Întreaga poveste, aici!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.