Așteptare infernală! Blocaj în vămile din vest după ce sistemul informatic al ungurilor a căzut!

305

Vama Nădlac II este blocată, luni la amiază. Sistemul informatic de verificare a căzut în Ungaria, așa că nu se poate nici ieși, nici intra în țară. Timpii de așteptare sunt foarte mari.

Șoferii spun că sistemul ungurilor s-a defectat după ora 08:00 și că de atunci cozile la vamă au devenit kilometrice.

Pe sensul de ieșire din țară, conducătorii de autoturisme așteaptă și o oră, la Nădlac II, iar la Borș, în Bihor, aproximativ 90 de minute. Cei care încearcă să intre în România stau la această vamă jumătate de oră.

Cel mai mult au de așteptat șoferii de camioane. Pe sensul de mers spre Ungaria ei stau la coadă 180 de minute la Nădlac II și 40 de minute la Nădlac. Cei care vor intre în Arad stau în așteptare 40 de minute la vama de pe autostradă.

”Autorităţile de frontieră din Ungaria au informat Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea, despre faptul că astăzi 06.05. a.c., începând cu ora 8.30 (ora României), sistemul informatic al autorităților ungare nu funcționează, sens în care nu pot fi efectuate formalitățile de frontieră pe sensul de intrare şi ieşire în/din Ungaria. Astfel, în unele puncte de frontieră de la graniţa comună se înregistrează valori ridicate ale timpului de aşteptare.

Până la remedierea situaţiei, traficul este întrerupt temporar pentru toate categoriile de mijloace de transport.

Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea ține permanent legătura cu autoritățile de frontieră ungare în vederea stabilirii unor măsuri comune, astfel încât, la remedierea situaţiei şi reluarea formalităţilor de către autorităţile ungare, controlul de frontieră să se desfășoare operativ.

Menţionăm că, la graniţa cu Ungaria formalităţile de frontieră se efectuează în comun de către autorităţile de frontieră ale celor două state, in conformitate cu legislaţia europeană în vigoare”, au anunțat polițiștii de frontieră.

foto – Vama Nadlac 2 / Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.