Grevă japoneză la… gunoi. Angajaţii Retim ameninţă cu oprirea activității

735

Angajaţii societăţii de salubritate Retim ameninţă că nu vor mai aduna gunoiul din Timişoara. Aceştia au intrat luni dimineaţă în grevă japoneză. Principala nemulţumire a oamenilor se referă la salariile mult prea mici.

Dacă un şofer câştigă aproximativ 2.000 de lei, un simplu gunoier, care este încadrat la muncă necalificată, pleacă acasă cu puţin peste 1.000 de lei.

„Se refuză sistematic negocierea contractului individual de muncă. De la 1 mai ne-am tot chinuit cu contractul colectiv de muncă şi nu se face niciun fel de negociere. De regulă, în fiecare an s-a făcut o negociere salarială. Salariul brut pentru un şofer începe de la 2.000 – 2.100 de lei, iar maximul e la 2.550. Pentru municitorii necalificaţi, aici e nemulţumirea foarte mare, pentru că majoritatea au 1.450. Cei care erau cei mai buni au rămas blocaţi la 1.500 – 1.475 brut. La salariul ăsta de încadrare ia undeva la 1.030 de lei în mână”, a spus liderul de sindicat al angajaţilor Retim, Horia Cioară.

Urmează ca reprezentanţii angajaţiilor să stea la masa negocierilor cu reprezentanţii Retim. Dacă revendicările personalului nu vor fi onorate, atunci timişorenii s-ar putea trezi cu pubelele pline şi fără angajaţi care să le golească.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.