9.600.000 lei alocați centrelor de asistență socială din Timiș, în urma rectificării bugetului

117

Bugetul rectificat al Județului Timiș pe anul 2016 a trecut de plenul Consiliului Județean Timiș. Rectificarea bugetului propriu a județului Timiș constă în echilibrarea acestuia, urmând ca sumele de bani alocate să fie repartizate mai multor instituții din județ.

”Rectificarea bugetului propriu a județului Timiș, ca urmare a ordonanței de urgență nr. 86/2016, primăriile din județ au primite sume pentru echilibrarea bugetului local. Sumele provin din cotele defalcate de TVA și din impozitul pe venit. Prin această modificare legislativă a bugetului de stat, avem o influență pozitivă la nivelul bugetului propriu al județului, cu o sumă totală de 22.403.000 lei”, declară Marcu Marcel, director executiv la Direcția Buget Finanțe a CJT.

Din suma de 22.403.000 lei, 8.663.000 lei sunt alocați reechilibrării bugetului, la nivel județean, iar 9.600.000 lei sunt destinați centrelor de asistență socială, pentru sistemul de protecție a copilului, pentru învățământul special. Programul desfășurat la nivelul unităților de învățământ, fructele în școli, a fost finanțat și el cu suma de 100.000 de lei.

În afara acestor sume, care au venit prin rectificarea bugetului de stat, printr-o adresă a Ministerului Muncii, au fost suplimentate subvențiile pentru indemnizațiile persoanelor cu handicap. Suma alocată este în valoare de 4.663.000 lei.

”Veniturile suplimentate își vor urma destinația, însă cele venite din echilibrare, ținând cont de faptul că sumele au venit foarte târziu și probabil nu le vom cheltui până la sfârșitul anului, am repartizat aproape toată suma primită la bunuri și servicii, secțiunea de dezvoltare, pentru obiectivele de investiții. Sunt convins că o vom putea folosi anul viitor, conform legii”, adaugă directorul executiv Marcu Marcel.

LĂSAȚI UN MESAJ