7 lucruri de luat în considerare atunci când cumpărați un detergent pentru rufe

25

Scopul principal al unui detergent este de a curăța orice urme, pete și particule de murdărie de pe îmbrăcăminte și să îi ofere acesteia un aspect curat. Există diferite tipuri de detergenți pentru rufe disponibili pe piață și fiecare tip este utilizat pentru un tip diferit de țesătură.

De exemplu, dacă spălați anumite tricouri de damă cu un detergent normal, există șansa ca acesta să se strice și să nu mai fie de niciun folos în viitor. Există produse de spălat specifice pentru diferite materiale utilizate pentru confecționarea hainelor.

Mulți consumatori sunt la fel de loiali față de detergentul pentru rufe, precum îi sunt și băuturii răcoritoare preferate. Unii cumpără doar ceea ce a folosit mama lor, iar alții cumpără ceea ce este la reducere. Potrivit unui studiu publicat în 2016, consumatorii au fost cei mai preocupați de capacitatea unui detergent de a îndepărta petele și de a menține culorile strălucitoare.

Cu atât de multe opțiuni pe piață, veți găsi cu siguranță un detergent de rufe care să se potrivească bugetului dvs. și să răspundă nevoilor dvs., precum și preferințelor de parfum și simțului de responsabilitate față de mediu.

Mai jos sunt câteva sfaturi pe care ar trebui să le luați în considerare înainte de a cumpăra un detergent pentru rufe.

Detergent pentru rufe lichid, sub formă de pulbere sau cu o singură doză

Atunci când achiziționați un detergent pentru rufe, primul lucru pe care trebuie să-l luați în considerare este dacă ar trebui să alegeți un detergent lichid, sub formă de pulbere sau cu doză unică. O mulțime de oameni care le-au folosit pe toate trei au observat o diferență semnificativă a prețurilor.

Următorul factor decisiv se bazează pe temperatura apei pe care o folosiți pentru a spăla hainele. Dacă utilizați apă rece, ar trebui să folosiți un detergent lichid. Acest lucru se datorează faptului că poate fi mai ușor dizolvat. Un alt avantaj principal al utilizării unui detergent lichid este acela că poate fi folosit și pentru spălarea țesăturilor delicate.

Toate formele de detergent pentru rufe vor curăța bine hainele. Cu toate acestea, detergenții lichizi sunt deosebit de eficienți pe petele grase și uleioase și pot fi folosiți cu ușurință ca tratament pentru îndepărtarea petelor. Cea mai frecventă problemă cu utilizarea detergenților lichizi este utilizarea a prea mult detergent sau supradozajul. Capacele pentru sticle de detergent sunt adesea greu de citit, iar consumatorii folosesc prea mult, risipind bani și lăsând reziduuri în haine.

Detergenții sub formă de pulbere sunt de obicei mai puțin costisitori de utilizat. Aceștia sunt cei mai eficienți pentru petele de noroi. Detergenții sub formă de pulbere pot fi problematici dacă aveți apă extrem de rece sau utilizați doar apă rece pentru spălare, deoarece este posibil să nu se dizolve complet. Înainte de a adăuga hainele și apa, adăugați întotdeauna detergent sub formă de pulbere în tamburul de spălare. Dacă aveți probleme cu reziduurile, amestecați detergentul cu un litru de apă fierbinte și adăugați-l direct în tamburul de spălare, înainte de a încărca rufele.

Capsulele cu doză unică sunt cele mai convenabile și mai simple de utilizat, mai ales dacă trebuie să folosiți o spălătorie comunitară. Dar acestea sunt, de asemenea, cele mai scumpe pentru utilizare per încărcătură de rufe. În plus, poate fi nevoie de două capsule, pentru a spăla haine foarte murdare sau încărcături foarte mari.

Capsulele cu doză unică sunt pre-măsurate pentru o încărcătură medie. Dacă spălați încărcături mari de rufe sau rufe foarte murdare, poate fi necesar să utilizați două. Ele pot fi, de asemenea, problematice pentru gospodăriile cu copii mici și adulți vulnerabili, deoarece sunt adesea confundate cu bomboane și pot provoca otrăviri. Este esențial să învățați să utilizați capsulele de detergenți pentru rufe corect și în siguranță. Aruncați o privire la nevoile familiei dvs. și acest lucru vă va ajuta să luați o decizie cu privire la utilizarea produselor cu doză unică.

Prețul

Detergenții sunt disponibili la diferite prețuri. Dacă îi utilizați pentru prima dată, atunci știți că este mai bine să cumpărați unul de o calitate excepțională, decât să cumpărați un detergent care este pur și simplu mai ieftin. Acest lucru se datorează faptului că detergenții ieftini ar putea conține adesea substanțe chimice dăunătoare care vă pot deteriora hainele.

Tipul de mașină de spălat

Dacă utilizați o mașină automată pentru spalat rufe, atunci este mai bine să mergeți cu produse special concepute pentru astfel de aparate. Dacă utilizați detergenți de spălare obișnuiți într-o mașină, există șanse ca hainele dvs. să fie deteriorate. Majoritatea experților recomandă să citiți manualul mașinii înainte de a cumpăra detergentul. Multe tipuri de mașini menționează exact care detergent funcționează cel mai bine.

Protecția mediului înconjurător

Selectați acei detergenți care au ingrediente ecologice. Asigurați-vă acest lucru verificând lista ingredientelor menționate în partea din spate a pachetului. Mai mult decât avantajul pe care vi-l oferă, acestea sunt, de asemenea, benefice pentru mediu. Acestea sunt, de asemenea, benefice pentru sănătatea dvs., deoarece hainele vin în mod evident în contact cu pielea.

Eliminarea petelor

Există diferite tipuri de pete și nu toate ies cu orice tip de detergent. Pentru a elimina petele dificile este mai bine să folosiți un detergent care constă din enzime. Pentru alte tipuri de pete, este întotdeauna mai bine să folosiți un detergent care este făcut din ingrediente naturale.

Țesături delicate

Pentru țesături precum lână și mătase, puteți utiliza produse care constau dintr-un amestec de enzime și înălbitor. Asigurați-vă că nu conține substanțe chimice dure, deoarece acestea pot fi dăunătoare pentru țesăturile naturale, cum ar fi lână, bumbac și mătase.

Hainele pentru bebeluși

Pentru îmbrăcămintea pentru bebeluși se recomandă întotdeauna utilizarea detergenților naturali. Acest lucru se datorează faptului că detergenții cu substanțe chimice sunt una dintre principalele cauze ale alergiilor la copii. Evitați să folosiți substanțe chimice puternice.

LĂSAȚI UN MESAJ