624 infractori căutați în Spațiul Schengen, depistați în România. Într-o săptămână!…

591

Polițiștii români și cei din celelalte state membre Schengen au depistat, în ultima săptămână, 805 persoane, 129 de autovehicule, 50 de documente și 18 plăcuțe de înmatriculare auto, care făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen (SIS).

În urma schimbului suplimentar de informații prin intermediul Biroului SIRENE, în perioada 15 — 22 aprilie, au fost localizate, pe teritoriul României, 624 de persoane ce fac obiectul unor semnalări în S.I.S.
Polițiștii români au pus în aplicare 29 de mandate europene de arestare, au depistat 310 persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară și 15 persoane care erau semnalate ca dispărute de polițiștii din statele Schengen.

De asemenea, pe teritoriul României, au fost identificate 18 autovehicule ce erau căutate de partenerii din Spațiul Schengen pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor penale, fiind ridicate 34 de documente, 18 plăcuțe de înmatriculare și 4 certificate de înmatriculare, semnalate de statele membre.
Totodată, 181 de persoane căutate de autoritățile române au fost identificate de polițiștii străini pe teritoriul lor.
Dintre acestea, 55 erau urmărite de Poliția Română în baza unor mandate europene de arestare, 12 persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar 5 persoane erau semnalate dispărute de autoritățile române.

România, din punct de vedere al cooperării polițienești, este membru de facto al Spațiului Schengen din 5 noiembrie 2010.

LĂSAȚI UN MESAJ