6 tipuri de vehicule electrice de transport personal

92

Când vine vorba de vehicule electrice, ne vin în minte câteva tipuri diferite: segway-ul, scuterul electric, bicicleta electrică sau hoverboard-urile. Cu toate acestea, există mult mai multe tipuri de vehicule electrice de transport personal. Fiecare dintre ele deține propriile sale avantaje și dezavantaje unice, iar diferențele sunt importante de remarcat.

Bicicleta electrică

Aceste vehicule sunt biciclete cu două roți încărcate electric, care oferă același control ca o bicicletă fără motor. De asemenea, furnizează acea putere electrică suplimentară care poate propulsa bicicleta către locul în care trebuie să ajungeți, fără să vă irosiți propria energie. Bicicleta electrică vă permite să vă folosiți în continuare picioarele pentru a merge cu bicicleta fără a folosi electricitate, oferindu-vă opțiunea de a merge în ritmul propriu și cu efortul fizic dorit. De asemenea, are aceleași elemente de control ca o bicicletă normală, ghidonul fiind metoda implicită de direcție. Cu toate acestea, bicicleta electrică este destul de voluminoasă și poate fi greu de transportat, fiind mai grea.

Segway

Segway-ul este una dintre cele mai populare și mai cunoscute modalități de a călători folosind un vehicul de transport personal electric. Sunt platforme pe două roți, cu un ghidon care permite un echilibru excelent. Folosiți acest ghidon pentru a controla mișcarea Segway-ului în timp ce navigați. Segway-ul este unul dintre modurile de călătorie ușoare de învățat și este destul de sigur. Cu toate acestea, poate fi destul de mare și greu, ceea ce îl face greu de transportat, atunci când nu este utilizat.

Hoverboard

Hoverboard-urile sunt platforme electrice cu două roți așezate lângă picioare. Pentru a le folosi, trebuie să stați pe ele și să vă aplecați înainte și înapoi pentru a controla mișcarea vehiculului. Sunt destul de ușor de transportat, în comparație cu bicicletele Segway sau electrice, dar le lipsește aceeași ușurință de direcție și control. Metoda de control este să vă folosiți picioarele pentru a răsuci și a înclina hoverboard-ul. Poate dura un pic de timp să vă obișnuiți și să stăpâniți pe deplin acest sistem de direcție, dar nu este prea dificil de învățat. Cu toate acestea, cu doar puțină practică, un hoverboard poate fi o modalitate excelentă de a vă deplasa. Un hoverboard este, de asemenea, cunoscut ca fiind un cadou bun pentru copii, deoarece acestea sunt disponibile în tot felul de modele cool.

Monociclu electric

Acestea sunt vehicule cu o singură roată, unde așezați un picior pe ambele părți ale roții, în timp ce conduceți. Aceste vehicule au multe calități, deoarece sunt ușoare și compacte, ceea ce înseamnă că sunt foarte ușor de transportat și depozitat. De asemenea, oferă o viteză și mobilitate ridicată. Cel mai mare și singurul obstacol real de depășit este dificultatea de utilizare, deoarece monociclul are o curbă de învățare abruptă.

Skateboard electric

Skateboard-urile electrice sunt o versiune electrică a vehiculului cu patru roți cu același nume. Acestea constau dintr-o placă mai mică așezată pe patru roți, care va începe să se rostogolească înainte când este pornită. Skateboard-urile electrice sunt destul de rapide și foarte convenabile, deoarece vă cer pur și simplu să stați pe ele în timp ce se mișcă. O simplă înclinare spre stânga sau spre dreapta vă va întoarce în direcția în care doriți să mergeți. Cu toate acestea, greutatea lor redusă și dimensiunile mai mici înseamnă că le este greu să suporte sarcini mai grele și necesită un pic de echilibru.

Scooter electric

Acestea sunt versiuni electrice cu două roți ale vehiculelor numite scutere. Sunt platforme mai lungi, mai subțiri, cu o roată în fața și în spatele platformei. Un ghidon se află în apropierea roții din față, care controlează direcția dispozitivului, oferindu-vă în același timp un echilibru mai bun, atunci când stați pe vehiculul electric. Scuterele electrice au devenit, de asemenea, un element esențial al industriei vehiculelor electrice de transport personal; orașele pun în aplicare servicii de închiriere pentru a permite un transport rapid și curat, pe distanțe scurte. Chiar și în orașele fără aceste servicii de închiriere, scuterele electrice pot fi foarte eficiente din punct de vedere al costurilor și oferă ușurință în transport, deoarece călătoresc cu viteză mare și pot fi parcate aproape oriunde în afara traficului.