5 ore de luptă cu focul, un autoturism și două case arse: bilanțul unui incendiu, la Anina!

187

Timp de 5 ore s-au luptat pompierii cu flăcările care au cuprins, miercuri, acoperișul unei case din Anina și se propagase și la o locuință vecină. Focul care a izbucnit de la un coș necurățat a distrus bunuri materiale, un autoturism și o anexă, proprietarii suferind atacuri de panică.
Pompierii militari din cadrul Secției de Pompieri Oravița au fost alertați pentru stingerea incendiului care cuprinsese tot acoperișul casei din Anina și ajunsese și la casa învecinată pentru că a fost observat și anunțat târziu de către proprietari.

Incendiu Anina 2

Zece pompieri militari, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o autospecială operativă, împreună cu opt membri de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Anina au luptat cu flăcările câteva ore bune pentru localizarea și stingerea incendiului înainte ca acesta să distrugă și cea de-a doua locuință afectată, sau celelalte imobile vecine.

În cazul imobilului de la care a izbucnit incendiul, a ars acoperișul pe o suprafață de aproximativ 280 mp și au fost distruse bunurile din 4 încăperi, un autoturism și o anexă. La cel de-al doilea imobil, pagubele au fost limitate la aproximativ 20 mp din acoperișul locuinței și 15 mp din acoperișul terasei”, a precizat Elena Tarla, purtător de cuvânt al ISU Caraș-Severin.

Incendiu Anina 4

La fața locului a intervenit și echipajul SMURD de la Garda de Intervenție Bozovici, care le-a acordat primul ajutor și a monitorizat starea celor doi proprietari care au suferit atacuri de panică. Aceștia au refuzat transportul la spital.

Cauza incendiului a fost un coș de fum necurățat. În scopul prevenirii acestor evenimente care pun în pericol viața și bunurile cetățenilor, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Semenic” al județului Caraș-Severin face câteva recomandări privind respectarea unor măsuri minime de apărare împotriva acestui tip de incendiu: ”Asigurați verificarea și curățarea sobelor, canalelor şi Incendiu Anina 1coşurilor de evacuare a fumului de către personal specializat, pentru ca acestea să nu prezinte fisuri care să permită scânteilor să incendieze materialele combustibile din apropiere. Curățați coșurile de funingine și zugrăviți-le pentru a observa şi repara rapid eventualele fisuri apărute, evitaţi utilizarea coşurilor de evacuare a fumului/gazelor cu burlane şi coturi metalice neizolate termic, montate în apropierea şi pe pereţii combustibili”, precizează pompierii.

LĂSAȚI UN MESAJ