40 de metri cubi de gunoaie la stația de epurare, în urma ploii torențiale de duminică Foto

119
În urma ploii torențiale căzute în cursul zilei de duminică, 6 mai, la stația de epurare a apelor uzate din Timișoara s-au adunat circa 40 de metri cubi de deșeuri. Cu toate acestea, procesul tehnologic de epurare a apelor uzate nu a fost afectat.
Debitul apei uzate înregistrat duminică, la intrarea în stația de epurare, a fost de 7.500 l/s, față de un debit mediu zilnic pe timp uscat de 1.300 l/s. Deși nu s-a înregistrat un debit record, cantitatea de deșeuri colectată la grătare a fost foarte mare.
Din cauza debitului de ape pluviale, au fost transportate prin sistemul de canalizare către stația de epurare cantități mari de deșeuri textile, PET-uri, lemne, polistiren, frunze, nisip și pământ. Acestea sunt aruncate de către cetățeni în sistemul de canalizare al orașului, existând riscul blocării acestuia și apariției inundațiilor pe anumite porțiuni de drum sau la subsolul imobilelor.
Lipsa precipitațiilor duce la acumularea deșeurilor în timp, în canalizare sau chiar la blocarea canalizării. Vara, inconvenientele sunt evidente: mirosul neplăcut degajat, în zonele în care canalizarea este blocată. Pentru a nu pune în pericol echipamentele și a nu bloca intrarea apei în stația de epurare, echipele secției canal au îndepărtat manual sau cu utilaje speciale gunoaiele adunate. Aquatim face un apel consumatorilor să deverseze în sistemul de canalizare doar ape uzate.

Mihaela Păunescu

 

LĂSAȚI UN MESAJ