40 de focare de pestă porcină africană în Caraş-Severin

52

Un nou focar de pestă porcină africană a fost depistat, pe fondul cinegetic nr. 08 Delineşti din judeţul Caraş-Severin. Prin urmare, Centrului Local de Combatere a Bolilor a adoptat Planul de măsuri în cazul evoluţiei Pestei Porcine Africane la mistreţi pe teritoriul judeţului Caraş-Severin – fondul cinegetic nr. 08 Delineşti.

Dr. Pavel Borchescu, directorul executiv al Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Caraş-Severin, a precizat că va solicita intensificarea patrulelor în fondurile de vânătoare, în vederea depistării potenţialilor mistreţi morţi şi întreprinderii măsurilor imediate de intervenţie.

În acelaşi timp, prefectul judeţului Cristian Gâfu a solicitat efectuarea de controale săptămânale şi prezentarea unui raport săptămânal, din partea factorilor responsabili cu scopul monitorizării evoluţiei şi combaterii pestei porcine africane în judeţ.

În prezent, la nivelul judeţului evoluează 40 de focare de pestă porcină africană la mistreţ, fiind diagnosticaţi pozitiv 163 de mistreţi.

LĂSAȚI UN MESAJ