19.5 C
Timișoara
duminică 24 septembrie 2023

30 de oameni programați duminică, lăsați fără vaccin la Spitalul Orășenesc din Deta

Sănătate30 de oameni programați duminică, lăsați fără vaccin la Spitalul Orășenesc din...

30 de persoane din județul Timiș nu s-au putut vaccina duminică, deși erau programate pentru această zi. Motivul – dozele cu serul anti-COVID au fost atribuite altora. S-a întâmplat la Spitalul Orășenesc din Deta, unde medicul epidemiolog a luat decizia să vaccineze, în ultimele trei zile, 30 de persoane care nu aveau programare, dar care au venit la spital.

În ceea ce-i privește cei 30 de oameni rămași fără doze de vaccin, aceștia au fost sunați și reprogramați pentru zilele viitoare, iar autoritățile promit să facă rost de dozele necesare pentru ei.

Directorul DSP Timiș, Flavius Cioca, a explicat la Digi24 ce s-a întâmplat. În ultimele zile, au venit la spitalul din Deta persoane care aveau peste 65 de ani, unele erau greu deplasabile. Nu aveau programare și nu aveau nici aparținători care să-i programeze, dar se încadrau în categoria persoanelor eligibile pentru vaccinare, așa că epidemiologul spitalului, care este și șeful centrului de vaccinare, a luat decizia să-i vaccineze, totuși, și pe acești bătrâni, mulți dintre ei și cu boli cronice. Din această cauză, spitalul a rămas fără doze.

Directorul DSP Timiș recunoaște că nu s-a procedat corect și că trebuiau vaccinate în primul rând persoanele care erau programate. DSP va trimite luni o echipă la Deta pentru a avea o discuție la fața locului și pentru a preîntâmpina pe viitor genul acesta de situații.
Sursa: Digi24

Citește și :