Peste 900 de elevi sunt în izolare sau carantină în județul Timiș

95

În județul Timiș, 913 elevi sunt în izolare sau carantină, în urma testării pozitive SARS-CoV-2 ori sunt persoane de contact, dar nu sunt raportaţi elevi şi preşcolari spitalizaţi pe motiv de COVID-19.

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiş, Marin Popescu, spune că 160 de cadre didactice se află în izolare sau carantină. În plus, 14 angajaţi din rândul personalului auxiliar şi 15 din rândul personalului nedidactic sunt în izolare sau carantină în urma pozitivării SARS-CoV-2.

„Avem trei unităţi de învăţământ cu activitate online în totalitate, la Liceul Teoretic Baptist Timişoara (pentru că 50% din clase au activitatea fizică suspendată – sunt în focar), Liceul Tehnologic I.C. Brătianu Timişoara (este şantier în incinta unităţii de învăţământ) şi la Şcoala Gimnazială Rudolf Walter Timişoara (din cauza unor probleme de termoficare). Activitate parţial online este la Colegiul Tehnic Emanuil Ungureanu Timişoara (este şantier în incinta şcolii) şi funcţionează cu 50% din clase online şi la Şcoala Gimnazială nr. 30 – Timişoara, unde sunt cazuri multiple de pozitivări în rândul cadrelor didactice”, spune Marin Popescu.

Șeful IŞJ Timiş a explicat că au fost distribuite în totalitate testele de salivă care existau în stocurile Inspectoratului, acestea fiind utilizate până la epuizare.

sursa – radiotimisoara.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.