Al patrulea deces provocat de varianta Delta, în România

76

Un nou deces – al patrulea – din cauza variantei indiene Delta a coronavirusului a fost înregistrat în România. Conform datelor publicate marți de către Institutul național de Sănătate Publică, numărul cazurilor de infectare cu această tulpină a ajuns la 101.

Coordonatorul campaniei de vaccinare în România, Valeriu Gheorghiță, a precizat, într-o conferință de presă, că din cei 101 pacienți confirmați cu varianta Delta, 8 erau vaccinați, 6 fiind cu două doze.

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile al INSP a anunţat, marți, că până în 18 iulie au fost raportate 2.415 de secvențieri făcute în 7 laboratoare, iar rata de confirmare cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare (VOC) a fost de 75%.

În ceea ce privește cele 4 decese la cazuri confirmate cu varianta Delta, pacienții sunt:

femeie în vârstă de 72 de ani din județul Argeș, având condiții medicale pre-existente și nevaccinată anti-SARS-CoV-2;

bărbat în vârstă de 62 de ani din județul Bacău, cu istoric de călătorie în Irlanda, având condiții medicale pre-existente și nevaccinat anti-SARS-CoV-2;

bărbat în vârstă de 35 de ani din județul Bacău, cu istoric de călătorie în Finlanda, având condiții medicale pre-existente și nevaccinat anti-SARS-CoV-2; a fost sursa unui focar familial cu 5 cazuri de COVID-19, din care 4 confirmate cu varianta Delta;

femeie în vârstă de 90 de ani din județul Iași, având condiții medicale pre-existente și nevaccinată anti-SARS-CoV-2; provine dintr-un focar familial cu 2 cazuri, din care 1 confirmat cu varianta Delta (caz secundar).

Specialișii INSP spun că în acest moment nu există evidențe de transmitere comunitară susținută, la nivel național, a variantei Delta.

Coordonatorul campaniei de vaccinare în România, Valeriu Gheorghiță, a precizat, marți, într-o conferință de presă, că din cei 101 pacienți confirmați cu varianta Delta, 8 erau vaccinați, 6 fiind cu două doze . În ceea ce privește cele 4 persoane decedate, niciuna nu era vaccinată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.