O fetiţă de nici 5 luni a murit cu zile, după ce medicii de la Spitalul Sfântul Pantelimon Focşani, Vrancea, i-au prescris tratament pentru roşu în gât, deşi copila avea pneumonie, susţin părinţii.

Nenorocirea s-a produs sâmbătă dimineaţă, după ce, vineri, pe 6 decembrie, mama s-a dus cu fetiţa ei la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului „Sfântul Pantelimon” din Focşani.

Tânăra din satul Ciușlea, comuna Garoafa, spune că, după ce au consultat-o pe fetiţă, medicii i-au spus că are „roşu în gât” şi i-au prescris copilei o reţetă pentru Tantum Verde.
„Când m-am trezit să îi dau siropul, ea murise”
Femeia ar fi cerut să fie internată cu fetiţa, însă i s-ar fi spus că nu sunt locuri în spital și că nu este grav. Tânăra a plecat acasă cu micuţa, iar a doua zi dimineaţă şi-a găsit copila fără suflare.
„Am fost vineri cu ea la urgenţe şi mi s-a spus că are roşu în gât. M-a trimis acasă cu ea, iar vineri seară am început tratamentul.Sâmbătă dimineaţă, la ora 5.00, a mâncat şi la 6 jumătate, când m-am trezit să îi dau siropul, ea murise. La autopsie a ieşit că era răcită la plămâni şi nu avea nimic la gât”, spune femeia.