12.1 C
Timișoara
vineri 19 aprilie 2024

Încă un șofer pe contrasens. Ce facem în astfel de situații?

Noi sfaturi de la DRDP Timișoara pentru șoferii care ajung pe contrasens, mai ales pe autostradă. Asta, în urna unui incident petrecut în Ardeal. Mesajul vine în contextul în care în ultima perioadă tot mai mulți coducatori auto circulă pe sensul greșit și provoacă accidente grave.

„Pentru cei care intră accidental pe contrasens pe autostradă: Trageți imediat pe banda de urgență care în această situație se află în stânga dvs! Aprindeți pozițiile și avariile! Sunați la 112, anunțați pe ce autostradă sunteți și la ce km și cereți să fiți ajutat de poliție și de cei de la drumuri să reveniți pe sensul normal de mers! Nu continuați deplasarea pe contrasens! Nu încercați să întoarceți!

Pentru cei care observă autovehicule care se deplasează pe contrasens: Sunați imediat la 112! Simpla filmare a evenimentului și postarea lui pe Facebook nu remediază problema! Circulația pe contrasens produce de cele mai multe ori accidente grave care duc la decesul celor implicați”, sunt recomandările celor de la Drumuri.

Pentru a exemplifica, DRDP Timișoara a publicat și un videoclip în care apare un șofer de camion care circula pe contrasens pe autostrada Sibiu – Sebeș.

Sursa video: youtube.com

 

Alte subiecte :

Citește și :