18 migranți, găsiți în cutii de carton, într-un TIR care urma să iasă din România

29

Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea – Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota au descoperit ascunși, în interiorul unui automarfar, optsprezece cetățeni străini.

„În data de 13.07.2019, în jurul orei 07.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, județul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră, pe sensul de ieșire din ţară, cetățeanul turc V.S., în vârstă de 47 de ani, conducând un ansamblu rutier format din cap tractor și semiremorca, ambele înmatriculate în Germania. Conform documentelor de însoțire, șoferul transporta mobilier metalic cu destinația Germania. În urma analizei de risc specifice, polițiștii de frontieră au procedat la efectuarea controlului amănunțit asupra mijlocului de transport, descoperind ascunse în semiremorcă, printre mărfuri, optsprezece persoane”, susține poliția.

Cu ocazia verificărilor efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt cetățeni din Irak, Siria şi Turcia, grupul fiind format din 9 bărbați, 8 femei și un minor.

În cadrul cercetărilor, s-a mai stabilit că adulții au vârste cuprinse între 20 și 50 de ani, iar minorul este în vârstă de 16 ani, toți cei în cauză intenționând să ajungă în Germania.

Sursa: protv

 

LĂSAȚI UN MESAJ