19.5 C
Timișoara
duminică 24 septembrie 2023

175.000 de persoane au tranzitat frontiera, în 48 de ore

Social175.000 de persoane au tranzitat frontiera, în 48 de ore

În ultima zi din 2019 și prima din 2020, prin punctele de trecere a frontierei au efectuat formalitățile de frontieră peste 175.000 persoane, cetățeni români și străini, dintre care aproximativ 97.000 pe cel de ieşire din ţară şi 34.800 mijloace de transport, dintre care peste 19.000 pe sensul de ieșire din țară. Comparativ cu aceeași perioada a anului trecut, s-a înregistrat o creștere de peste 20%, traficul desfășurându-se în condiții normale, cu operativitate, fără a se înregistra timpi de așteptare.

„De asemenea, în cele două zile, în urma misiunilor desfășurate în zona de competență – punctele de trecere şi  “frontiera verde” – polițiștii de frontieră au constatat 31 de fapte ilegale, din care 20 infracțiuni și 11 contravenții, săvârșite atât de cetățeni români, cât şi străini. Cele mai multe infracţiuni descoperite au vizat tentativa de trecere ilegală a frontierei, urmate de infracțiunile contrabandă și fraudă vamală, precum și de fals și uz de fals. De asemenea, au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de aproximativ 332.000 lei”, aflăm de la Poliția de Frontieră.

În aceste zile, polițiștii de frontieră nu au permis intrarea în ţară a 18 de cetăţeni străini, care nu aveau documentaţia necesară pentru a justifica scopul şi condiţiile de şedere, respectiv nu deţineau o viză valabilă sau un permis de ședere valabil. Totodată, nu s-a permis ieşirea unui număr de 17 cetăţeni români din diferite motive legale.

Reamintim că, informaţii privind timpul de aşteptare la controlul de frontieră în punctele de trecere se găsesc pe aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/.

Citește și :