16 tramvaie noi la Timișoara

247

Proiectul pentru achiziția de 16 tramvaie noi pe fonduri europene este gata, anunță autoritățile. Astfel, parcul de tramvaie al Timișoarei se va mări considerabil, iar garniturile vor fi noi.

”Vom avea 16 tramvaie angajate în urma lictației. Cine câștigă trebuie să ne furnizeze 16 tramvaie. Ne-am creat posibilitatea să suplimentăm până la 40. Nu putem folosi fondurile europene pentru 40 de tramvaie, doar dacă costul ar fi foarte mic”, a declarat Nicolae Robu, primarul Timișoarei.

Proiectul propune achiziţionarea de tramvaie multi-articulate lungi cu podea joasă, care contribuie la fluidizarea traficului, la îmbunătățirea siguranței în circulație prin reducerea riscului și a numărului de accidente, la îmbunătățirea gradului de confort și civilizație, la îmbunătățirea parametrilor de mediu afectați de transportul public prin zgomot, vibrații, emisii de noxe, îmbunătățirea generală a traficului urban în Municipiul Timișoara.

Tramvaiele avute în vedere sunt vehicule care să asigure o capacitate de transport de peste 200 de calatori. Prețul unui astfel de tramvai este în mod obișnuit de aproximativ 2.500.000 Euro /buc., asigurând o capacitate de transport dublă față de tramvaiele ARMONIA de exemplu, și o durată de serviciu de până la de trei ori mai mare.

LĂSAȚI UN MESAJ