15.000 de elevii timișeni se pregătesc pentru simulările la Evaluarea Națională și la Bacalaureat

147

Aproximativ 15.000 de elevi din Timiș se pregătesc pentru evaluările care urmează din luna martie. Anul acesta elevii claselor a VIII-a vor avea simularea pentru evaluarea națională în același timp cu simulările pentru Bacalureat. Simulările pentru Bacalureat vor fi susținute de elevii claselor a XI-a și a XII-a. Săptămâna aceasta, elevii mai pot profita de vacanța intersemestrială, ca mai apoi, cu forțe proaspete, să se pregătească pentru examenele finale.

Prima simulare va avea loc în data de 13 martie. Conform datelor primite de la Inspectoratului Școlar, în Timiș sunt 5.059 elevi înscriși în clasa a VIII-a și 4.259 la învățământul de zi în clasa a XI-a . Aproximativ 600 de elevi sunt înregistrați la alte forme de învățământ, precum seral și fără frecvență. În clasa a XII-a, la zi, sunt înscriși, în anul școlar 2016-2017, 4.275 elevi plus încă 620 la alte forme de învățământ.
Simularea examenelor din 13 martie susținută atât de elevii claselor a VIII-a cât și de liceeni, va consta în proba scrisă la Limba Română. În 14 martie urmează, și pentru cei din clasele a VIII-a, dar și pentru cei de-a XI-a și a XII-a, proba scrisă la Limba Maternă.
Candidații vor avea o zi pauză între simulări, ca în fiecare an. Astfel că în 15 martie, elevii din ciclul gimnazial al claselor a VIII-a vor da simularea probei scrise la Matematică, iar elevii de liceu se vor pregăti pentru proba scrisă obligatorie a profilului, Matematică sau Istorie. Urmează în 17 martie, conform calendarului școlar, ultima proba scrisă, de data aceasta doar pentru elevii claselor terminale, a XII-a, proba la alegere a profilului – proba scrisă.

Rezultatele se vor afișa, pentru toți candidații care au trecut prin simulările examenelor naționale, în data de 31 martie. Rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei insituții de învățământ.

LĂSAȚI UN MESAJ