124-17831

64

Nu este scorul vreunei întâlniri sportive. Nici nu ar putea fi la o așa diferență.

Dar totuși este un scor rușinos! Cu atât a pierdut cultura timișoreană dar și cea națională.

Primul număr este cel al cititorilor interesați de plecarea de pe scenă a unei uriașe doamne a teatrului românesc ce a impus un nou mod de a relaționa cu publicul din sală prin intermediul pieselor de teatru.
Cătălina Buzoianu a fost omul total al teatrului.

A început ca actriță Iar mai apoi toată viața a regizat nenumărate piese. Puțini știu că a avut curajul să monteze și operă. Dar la fel de bine s-a făcut cunoscută și ca dascăl universitar ce a trimis în lume multe generații de artiști.

Cealaltă cifră mai mare este numărul celor interesați de stingerea din viață a unui om de afaceri. Chiar dacă averea strânsă de acesta ar fi cât se poate de licită nu a avut vre-un merit deosebit în viață decât că a fost soțul unor vedetuțe de carton ce au făcut nu se știe ce pe la niște posturi de tv sau pe coperțile unor tabloide. Nici măcar nu s-a pomenit pe undeva că în tinerețe a fost un remarcabil sportiv. Era cunoscut doar prin eșecurile casnice.

Se spune că așa ceva cere publicul. Păi dacă acest public doar atât a înțeles din mersul vremurilor este foarte trist.

Timișoara cu pretențiile sale de a cârmui treburile culturi europene peste doi ani nu a găsit un moment de plecăciune pentru un om al scenei ce a performat și aici în orașul nostru lăsând urme trainice. Dar toți sunt avizi de dispariția unui playboy cu prestații în ceva chestii financiare. Trist oraș cultural, trist scor al înfrângerii …

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.