12 sirieni, 7 irakieni şi un iranian prinși la granița României cu Ungaria!… FOTO+VIDEO

161

Poliţiştii de frontieră au depistat 20 de cetăţeni afroasiatici, 12 sirieni, 7 irakieni şi un iranian, majoritatea fiind solicitanţi de azil în ţara noastră, care au încercat să treacă ilegal frontiera verde spre Ungaria.

În urma activităţilor întreprinse pentru supravegherea sporită a frontierei de stat de Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea, în colaborare cu Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Arad şi Inspectoratul Judeţean de Poliţie Arad, în noaptea de 10/11.09.2016, în zona de competenţă a S.P.F Turnu, judeţul Arad, a fost reţinut un grup de migranţi care intenţiona treacă ilegal frontiera de stat a României.

Astfel, în noaptea de 10 spre 11 septembrie, în jurul orei 00.30, la aproximativ 20 metri de frontieră, a fost reţinut un grup format din 20 de persoane de origine afroasiatică, care intenţiona să treacă ilegal frontiera din Romania în Ungaria.
Din primele verificări a rezultat că sunt cetăţeni sirieni, irakieni, iranieni, cu vârste cuprinse între 2 şi 36 ani, 13 adulţi şi 7 copii, majoritatea fiind solicitanţi de azil în România.

La cercetări, persoanele în cauză au declarat că intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei.

LĂSAȚI UN MESAJ