101 profesori au depus contestații, în urma concursului de titularizare, din Timiș

164

Profesorii nemulțumiți de nota examenului de titularizare au depus contestații, într-un număr de 101. După rezolvarea contestațiilor statistica este următoarea, în zona de vest a țării: 43 de note au rămas nemodificate, 24 au fost scăzute, iar 34 de note au fost modificate prin mărire.

Contestațiile titularizării arată că doar 7 profesori au obținute note peste 5, având un calificativ mai mic decât 5, înaintea contestației. Trebuie precizat faptul că nota 5 sau puțin peste, le aduce cadrelor didactice un post de suplinitor. Pentru un post mult dorit de titular este nevoie de nota minim 7 și totodată postul să fie liber.

Dacă înainte de contestații 131 de cadre didactice aveau note sub 5, acum 126 de candidați au rămas cu calificativul de trecere, 5. În ceea ce privește notele între 5 și 6,99, înainte de contestații 251 de candidați aveau aceste rezultate, iar acum se numără doar 241. Numărul profesorilor care au luat note mai mari sau egale cu 7 a crescut de la 308 la 323. Cele 4 note de 10 la examenul de la Matematică au rămas neschimbate, precum și singura notă de 1, a unui cadru didactic, de la examenul Educație Fizică și Sport.

Cele mai multe posturi de titularizare au fost pentru candidații care au dorit postul de educatoare și învățător/învățătoare. Cu exactitate au fost scoase la concurs 65 de posturi pentru educatoare în urma concursului, 31 fiind destinate pentru educatoare în limba germană și 27 de locuri pentru educatoare în limba română. Pentru postuile de învățătoare au fost disponibile doar 12 locuri. 7 locuri fiind pentru predarea în limba română, iar restul în limba maghiară și germană. În momentul actual sunt disponibile 13 posturi pentru profesorii de Educație Fizică și Sport și 5 locuri pentru cadrele didactice de Muzică Instrumentală și Vocală.

LĂSAȚI UN MESAJ