100 de milioane de dolari investiţi, 600.000 de pasageri, 100.000 de bilete promoţionale, 450 de locuri de muncă. Pe scurt, Ryanair a lansat baza de la Timişoara-VIDEO

1005

Prima zi de toamnă a adus lansarea la Timişoara a noii baze Ryanair, companie care a anunţat, cu această ocazie, în cadrul unei conferinţe de presă, şi programul curselor care vor opera din  oraşul nostru, curse care sunt oferite la tarife promoţionale.

La conferinţa de presă au participat preşedintele CJT, Sorin Grindeanu, directorul aeroportului, Dan Idolu, alături de reprezentanţii Ryanair, David O’Brien şi Denis Barabas.

Sorin Grindanu a declarat că „parteneriatul Aeroportului Internaţional Timişoara cu compania Ryanair, din punct de vedere al regiunii, înseamnă extrem de mult. Parteneriatul presupune un număr de 600.000 de pasageri, care pot beneficia de călătorii foarte ieftine. Asta înseamnă foarte mult pentru timişoreni. Această relaţie ne va ajuta pe noi şi oraşul nostru să câştigăm titlul de capitală culturală europeană. Această conexiune ne va deschide uşile spre noi destinaţii. Sper ca viitorul să fie unul fructuos. Compania aeriană pune la dispoziţia pasagerilor bilete începând cu 4.99 euro. În vara anului 2017, Ryanair va aduce în Timişoara 7 rute noi: Berlin, Bruxelles, Bucureşti, Dusseldorf, Frankfurt, Londra STN şi Milano. Din cele şapte rute, doar una este internă. Totodată, vor fi 33 de zboruri săptămânale care vor acoperi 600.000 de clienţi. Parteneriatul cu Aeroportul Internaţional Timişoara va pune la dispoziţia timişorenilor 450 de locuri de muncă”.

Directorul comercial al Ryanair, David O’Brien, spune că „suntem bucuroşi să lansăm orarul nostru pentru vara 2017 în Timişoara, care va include 7 noi rute aeriene. De asemenea, suntem încântaţi să deschidem astăzi, 1 septembrie, noua noastră bază din Timişoara, cu o aeronavă alocată şi o investiţie de 100 de milioane de dolari. Pentru următorii ani aşteptăm cu nerăbdare creşterea numărului de rute operate, a traficului şi a turismului în Banat. Pentru a sărbători lansarea orarului de vară 2017 şi deschiderea noii noastre baze, scoatem la vânzare 100.000 de locuri din întreaga noastră reţea de rute europene. Tarifele promoţionale încep de la 4,99 euro şi sunt valabile până luni, 5 septembrie”.

Directorul aeroportului, Dan Idolu, consideră acest parteneriat ca o mare oportunitate din punct de vedere al dezvoltării infrastructurii. Totodată, este de părere că şi dezvoltarea în ceea ce priveşte aria resurselor umane va fi considerabilă. „Va fi un mare beneficiu pentru timişoreni acest parteneriat”, a adăugat Dan Idolu.

LĂSAȚI UN MESAJ