1 milion de euro pentru trei arteziene. Cum se transformă centrul unui oraș din vest

178

Construcţia noului centru pietonal din Hunedoara a ajuns la final, iar sâmbătă au început probele de funcţionare a artezienei muzicale.

Vineri seara, muncitorii au finalizat lucrările de pavare a Bulevardului Corvin, transformat împreună cu piaţa din faţa Casei de cultură a Hunedoarei într-un centru pietonal, unde punctele de atracţie vor fi cele trei fântâni arteziene a căror construcţie a fost estimată la aproape un milion de euro.

De sâmbătă, instalaţiile artezianei muzicale din noua Piaţă Regele Ferdinand au fost puse în funcţiune. Probele tehnice şi reglajele vor continua şi săptămâna viitoare, iar în 9 mai, de Ziua Europei, investiţia va fi inaugurată. Şi celelalte două arteziene, mai mici, au fost puse în funcţiune, pentru probe.

Modernizarea Bulevardului Corvin a început în august 2018 şi presupune realizarea a trei fântâni arteziene; reabilitarea platoului Casei de Cultură; realizarea infrastructurii de comunicaţii şi control acces în zona pietonală Bulevardul Corvin şi platou Casa de Cultură; modernizarea străzilor, parcărilor şi trotuarelor, lucrări de extindere a reţelei de alimentare cu apă şi canalizare, instalaţii de pompare şi reabilitare stradală în municipiul Hunedoara – Bd. Corvin şi străzi adiacente (partea a IV-a – Bd. Corvin); modernizarea, reabilitarea şi extinderea iluminatului public pe platoul din faţa Casei de Cultură şi pe Bd. Corvin, a informat Primăria Hunedoara.

Valoarea celor cinci proiecte integrate a fost de 9.115.312 lei (fără TVA), iar valoarea totală a lucrării este raportată la o suprafaţă de 11.000 mp.

sursa – adevarul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ