1 Mai – în „nori” de fum şi grătare la Pădurea Verde foto – video

406

Uite că şi 1 Mai a năvălit peste noi. Timişorenii au ieşit cu mic cu mare prin parcuri sau la Pădurea Verde. Cu toate că Primăria Timişoara a dat atenţionare că este interzis focul deschis în câmp sau pe liziera pădurii, dar şi grătarele, timişorenii nu s-au sinchisit.

1 MAI LA PADUREA VERDE 1 MAI 2018.Still020

Timişoara nu are nici un loc special amenajat ca şi zonă de grătare cu: apă curentă, canalizare, pubele de gunoi, grătare şi mese, iar focul este interzis lângă pădure şi în apropierea construcţiilor (la o aruncătură de băţ era Muzeul Satului). Nimeni nu s-a sinchisit de a ieşi cu grătarul la iarbă verde.

Aşa se face că fumul grătarelor a depăşit cu mult pe cel de la Continental, grătarele întinzându-se din liziera pădurii până în marginea drumului dinspre Muzeul Satului, neţinând nimeni cont că oricând s-ar putea declanşa un incendiu, mai ales că cei care au ieşit cu grătarul la iarba verde, l-au avut şi pe Bachus alături de ei.

1 MAI LA PADUREA VERDE 1 MAI 2018.Still003

Că în rest chef să fie, berea să curgă, micii să sfârâie pe grătar, că neam nu ai dat de picior de poliţai. Da ce îs fraieri? Nu mai bine stai la umbră prin centru, la o îngheţată sau o cafeluţă, că doar afară sunt 30 grade.

Posibil ca pe viitor cei care iau mii de lei şi se dau drept poliţişti să îşi facă meseria aşa cum le şi cere statutul, nu doar să fie nişte (gardieni publici), pentru a-şi plimba silueta burţilor pe sub umbra clădirilor, să fim priviţi altfel de către cei din UE şi chiar să putem să spunem că ne întreptăm cu adevărat spre titlul de Capitală Cultural Europeană.

Mihaela Păunescu

LĂSAȚI UN MESAJ