Uzina Constructoare de Mașini Reșița va renaște. Ministrul Energiei are o primă soluție pentru redresarea acesteia

595

Ministrul Energiei vrea să redreseze Uzina Constructoare de Mașini Reșița (UCMR) și are o primă soluție: salvarea productivității care încă funcționează.

La invitația președintei ALDE Caraș-Severin, Ionela Kovacs, ministrul Energiei, Toma Florin Petcu, a făcut o vizită la Reșița pentru a discuta despre o posibilă relansare a UCMR. Petcu a purtat dialoguri cu reprezentanții UCMR, Hidroelectrica și Hidroserv privind găsirea unor soluții de moment având în vedere interdependența dintre cele trei companii. Peste 80% din lucrările de întreținere și mentenanță pe care le are Hidroelectrica sunt desfășurate cu Hidroserv și prin Hidroserv, cu UCM Reșița.

Discuțiile erau necesare și urgente cu toate cele trei companii, a subliniat ministrul, pentru a găsii soluții de revigorare a UCMR fără a vulnerabiliza lucrările de mentenanță și întreținere și chiar de investiție pe care cele trei companii le au în colaborare în prezent.

”Este important pentru noi să știm că UCM are posibilitatea să furnizeze în continuare aceleași servicii furnizate ani la rând către Hidroelectrica direct sau indirect prin Hidroserv. Am avut o discuție foarte bună cu domnul director și cu administratorul special de la UCM, la sediul Prefecturii, pe această temă, o întâlnire la care am punctat toate contractele care sunt în derulare cu termene concrete, unele de demarare, altele de finalizare, altele de desfășurare, grafic de plăți și posibilități de a debloca unele sume în avans, posibilități legale și corecte care pot da posibilitatea ca unele lucrări să fie demarate în avans și vreau să spun că am găsit punctual pentru fiecare lucrare care e la ora actuală, cu termene, cu un calendar stabilit de comun acord și vor face informare directă către mine toate cele trei companii pentru rezolvarea punctuală a fiecărei probleme, a fiecărei investiții”, a spus ministrul Energiei.

Datoriile de peste 600 de milioane de lei pe care le are UCMR îngreunează redresarea acesteia. Ministrul a cerut astfel o analiză în procedură de urgență privind găsirea unei soluții de a salva partea productivă a UCMR și apoi dusă într-o zonă de siguranță pentru contractele viitoare pe care UCMR le-ar putea presta pentru Hidroelectrica. Soluția găsită pentru salvarea activității UCMR va fi apoi pusă pe masa primului ministru.

”Am găsit deja, din primele discuții, câteva variante la care ne uităm. În momentul în care o să avem ceva concret o să comunicăm de la nivel central care va fi procedura prin care vom salva această parte productivă care încă funcționează și care poate fi rentabilă la UCM, încet să-și acopere cheltuielile și chiar să realizeze un mic profit”, a precizat ministruL Toma Petcu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.