9.1 C
Timișoara
sâmbătă 20 aprilie 2024

Unicul furnizor acreditat din vestul țării pentru cursurile de arhivar și arhivist este Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș

„Vorbind de formare profesională, în cursul anului trecut CCIAT a organizat 60 cursuri, din care 48 cursuri acreditate, la care au participat peste 770 de persoane. Ținând cont de solicitările agenților economici, pentru trim.1 2017 am lansat noi sesiuni ale unor cursuri care s-au bucurat de mare succes în rândul firmelor: auditor în domeniul calității, manager de proiect, expert achiziții publice, inspector resurse umane, control intern/managerial la nivelul entităților publice, arhivar și arhivist. Vom continua să acredităm și alte cursuri care au fost cerute de mediul de afaceri, cursuri noi de care au nevoie angajaţii din România”, declara Florica Chiriță, Director General CCIAT, la conferința de presă de final de an.
Direcția Formare Profesională a Camerei de Comerţ, Industrie și Agricultură Timiş organizează în perioada 20 februarie – 17 martie 2017, cursul de ARHIVAR.

Cursul este autorizat de Autoritatea Națională pentru Calificări (ANC) iar certificatele obținute la absolvire au recunoaștere națională și internațională și sunt emise de Ministerul Muncii și de Ministerul Educației. Conform Art. 31 din legea Arhivelor Naționale nr.16/1996, fiecare organizație publică sau privată are obligația să își organizeze un compartiment de arhivă, administrat de personal calificat.

Programul de formare este destinat persoanelor (studii medii) care fie ocupă funcția de arhivar sau îndeplinesc atribuții pe linie de arhivă la nivelul unei organizații și doresc să-și actualizeze cunoștințele și/sau să-și perfecționeze pregătirea profesională, fie persoanelor care doresc să-și dezvolte competențe în acest sens, sub îndrumarea formatorilor în domeniu.

Programul este proiectat să satisfacă, atât cerințele instituționale de formare continuă și dezvoltare de competențe cât și nevoile individuale de pregătire în domeniu, în concordanță cu legislația și standardele în vigoare.

Competențele dobândite la finalizarea cursului vizează:
– Redactarea nomenclatorului arhivistic;
– Gestionarea fondului documentar;
– Prelucrarea documentelor;
– Utilizarea informațiilor din documente;
– Consevarea arhivei în depozit;
– Aplicarea normelor de protecție a mediului;
– Competențe informatice;
Competențe de bază în matematică, știință, tehnologie.

Lector: Mihaela Georgiana GĂLBENUȘ, absolventă a Facultății de Arhivistică, Academia de Poliție Al. I. Cuza București. Cursul se desfășoară la Centrul Regional de Afaceri al CCIAT din Bd. Eroilor de la Tisa nr.22, de luni până vineri între orele 1600-2100 (2 săptămâni teorie, 2 săptămâni practică), Preț: 1.000 lei / pers. Membrii CCIA Timiș beneficiază de o reducere de 10%, conform Ghidului de Servicii. Diplomele se eliberează în maxim 30 de zile de la absolvirea cursului.

Informații suplimentare și înscrieri la Centrul Regional de Afaceri al CCIAT din Bd. Eroilor de la Tisa nr. 22, cam.110, sau la tel. 0720444121, e-mail: tavramov@cciat.ro, Tania Avramov – manager DFP.

Alte subiecte :

Se lucrează, în sfârșit, pe tronsonul Holdea-Margina, de pe Autostrada A1 Lugoj-Deva

UMB a mobilizat utilajele speciale la Margina (județul Timiș) pentru forarea tunelului de pe lotul lipsă al Autostrăzii A1 Lugoj – Deva. Imagini cu...

Firma SOLARIA GRUP penalizată cu 2,7 milioane de lei, pentru întârzieri repetate la lucrări și nerespectarea prevederilor contractuale

Primăria Municipiului Timișoara a notificat constructorul care se ocupă de extinderea Școlii Generale nr. 30 cu privire la încetarea contractului și aplicarea unor penalități...

Citește și :