Unde vor ajunge prețurile locuințelor din Timișoara?

2412

Deși Bucureștiul și Clujul sunt în topul orașelor cu cel mai dinamic mediu imobiliar, Timișoara reușește să demonstreze, de departe, cel mai echilibrat raport între cerere și ofertă și se remarcă prin prețuri sub cele practicate în principalele piețe la ora actuală.

Astfel arată una dintre concluziile Studiului de Piață RE/MAX privind evoluția pieței imobiliare din România în 2016-2017. Studiul cumulează principalele informații din piață, alături de impresii venite direct de la specialiștii imobiliari și de datele obținute prin aplicarea unui chestionar pe respondenți cu localizare geografică variată și relevanți pentru segmentul imobiliar.

Iată cum arată situația raportului cerere-ofertă pentru piețele de top din România:

Cluj-Napoca: Pe această piață sunt înregistrate, până acum, cele mai scumpe locuințe (în medie 1.214 euro pe metru pătrat în anul 2016, în creștere cu 13% față de 2015).

București: În Capitală interesul major este în zona tranzacțiilor de spații industriale și logistice, aici înregistrându-se livrări de aproximativ 380.000 mp în anul 2016.

Sibiu: În această zonă cea mai mare cerere este pe segmentul de locuințe noi – rezultat al business-urilor dezvoltate local care atrag forță de muncă din alte regiuni. Specialiștii estimează, în acest context, că, odată cu finalizarea parcurilor industriale din zonă vor fi generate în următorii ani, peste 3000 de locuri de muncă. Aceste noi locuri de muncă vor impulsiona evident volumul de cereri de locuințe de pe piața sibiană.

Timișoara: Spre deosebire de București sau Cluj, Timișoara înregistrează o creștere a ofertei în zona imobiliară în sincron cu cererea și prețuri sub cele vehiculate în orașele amintite. Aici locuinţele vechi s-au apreciat cu 1,1%, în ianuarie faţă de decembrie 2016, iar cele noi s-au ieftinit cu 2,3%, de la 1.056 la 1.032 de euro/mp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.