Țigările electronice, un real pericol pentru inimă

125

Se pare că utilizarea ţigărilor electronice nu este atât de sigură pentru sănătate. În urma a numeroase studii s-a demonstrat că și această variantă de fumat ne pune sănătatea, chiar și viața, în pericol. Mai exact, cardiologii ne avertizează că țigările electronice deteriorează vasele de sânge ale inimii aproape în acelaşi fel în care o fac şi ţigările obișnuite.

Un studiu recent arată că ţigările electronice nu ne apără de probleme de sănătate.

Echipa de cercetători greci, realizatorii studiului, a arătat că efectul pe care inhalarea vaporilor din ţigările electronice îl are asupra sănătăţii aortei este similar celui pe care îl are fumul de ţigară. Așa că, și această metodă de fumat ne îmbolnăvește inima.

Nu sunt recomandate ca metodă pentru a renunța la fumat

„Am măsurat rigiditatea aortei. Dacă aorta este rigidă, riscul de moarte prematură creşte, fie că acesta vine din afecţiuni cardiace sau din alte cauze”, a afirmat profesorul care a condus cercetarea, Charalambos Viachopoulos de la Universitatea din Atena.

„Ţigările electronice sunt mai puţin periculoase decât cele normale, însă au şi ele gradul lor de periculozitate. Ele pot reprezenta un pericol pe termen lung pentru sănătatea inimii. Nu le recomand ca metodă de a renunţa la fumat”, a mai spus Charalambos Viachopoulos.

Sursa: clicksanatate.ro

LĂSAȚI UN MESAJ