Tăriceanu, în fugă prin Timișoara, se declară alături de „clasa celor ce muncesc pe salarii mici”

292

Astăzi după-amiază formațiunea condusă la nivel local de Marian Cucșa a ținut o conferință de presă mai aparte. Conducerea centrală ALDE a venit într-o vizită fulger la Timișoara. Copreședinții Călin Popescu Tăriceanu și Daniel Constantin, au venit la Timișoara pentru a clarifica cele mai importante puncte din viitoarea campanie electorală.
Vizita a început cu stângul din motive de circulație încărcată în municipiu. Venind de la Arad, au avut nevoie de aproape o oră în plus să străbată orașul din nordul său până la centrul expozițional. „Am văzut că e un trafic grozav în Timișoara și a depășit orice estimare făcută inițial” s-a scuzat fostul premier Tăriceanu.

„Vrem ca anumite programe pe care le-am imaginat să le putem transpune în viitoare legislaturi. În condiţiile în care vom ajunge să facem parte din coaliţia de guvernare, acest lucru va fi posibil. Astăzi,… am vorbit despre locul pe care dorim să îl oferim tinerei generaţii şi modalităţile în care putem să dăm ceea ce îşi doreşte fiecare tânăr, asigurarea unei perspective, astfel încât să nu fie nevoit să emigreze, pentru că România este ţara cu cel mai mare număr de emigranţi din Europa”.

În viziunea lui Tăriceanu, acest efort s-ar putea realiza prin implementarea unui model economic ce este total diferit de ce se aplică acum. Nu se poate vorbi în mod credibil de creșteri salariale fără o creștere economică adevărată. E momentul să se transfere din plusul de bunăstare de la mediul de afaceri către cei ce aduc acest plus și anume clasa celor ce muncesc pe salarii destul de mici. Relativa creștere economică este destul de falsă deoarece se bazează pe consum. O economie sănătoasă ar trebui să crească pe baza investițiilor judicioase. Ar fi nevoie de un fond de dezvoltare de la bugetul de stat de cel puțin 100.000.000 de euro cu care să se poata garanta și susține aceste investiții.
De la actualul premier tehnocrat nu a avut nimeni mari pretenții. De altfel Popescu Tăriceanu a criticat chiar de la început soluția unui guvern apolitic. Dar măcar în domeniul agriculturii și al atragerii de fonduri europene ar fi trebuit să se vadă câte ceva concret. Agricultura merge cu mari opinteli și fără o viziune reală de redresare. Iar cât despre bani de la Uniune atrași în circuitul de investiții autohton, nici nu poate fi vorba. Este cel mai mare eșec, un zero imens. Singurele „realizari” sunt cele 77 de hotărâri de urgență adoptate de actualul Guvern fără nici o relevanță sau de-a dreptul haotice.

Daniel Constantin, celălalt co-președinte al partidului, are mare încredere în ce va face filiala Timiș în campania ce va începe în curând. „Cred că se putea mai mult în judeţul Timiş, la alegerile locale din vară, dar de atunci echipa s-a întărit, iar acum ne propunem mai mult… şi vom avea un rezultat mult mai bun. Sigur că nu va fi dificil pentru că în Timiş candiaţii pe care îi propune PNL sunt din vechiul PDL. Cu mici excepţii, pentru că există candidați liberali cum este doamna Gorghiu, care provine de la Bucureşti, dar nu este exponent al liberalismului. În campanie nu cred că trebuie să faceţi mare lucru decât să propuneți o comparaţie cu perioada 2008 – 2012 în care pedeliştii guvernau România şi perioada 2012 – 2015”, a declarat Constantin.

La curiozitatea legitimă a asistenței, ce dorea un nume pentru funcția de prim ministru după alegeri, Călin Popescu Tăriceanu a răspuns evaziv că doar la masa lor (în prezidiu) sunt trei posibil premieri. Această funcție cheie ar putea fi ocupată fie de Sorin Câmpeanu, fost ministru al Educației, sau poate de Daniel Constantin, de asemenea fost ministru, la Agricultură, sau poate chiar de sine însuși, dacă va fi nevoie.

Una din primele măsuri ce ar trebui luate, ar fi din domeniul justiției. Nu se mai pot tolera derapaje de la o democrație de tip occidental. Respectarea drepturilor cetățenești și ale omului sunt foarte importante. Nu se pot admite ascultări de telefoane în masă, cu de 16 ori mai multe decât în Statele Unite, doar sub pretextul pueril de apărare a siguranței naționale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.