Târgul dulce al toamnei de la Muzeul Satului Bănăţean. Foto-Video

672

Cea de-a III-a ediţie a Festivalului Mierii a dunat peste 50 de apicultori din toată ţara la Muzeul Satului Bănăţean. Comercianții şi-au etalat produsele pentru cei care pun preţ pe sănătatea lor, deoarece mierea şi ce mai derivă, nu sunt decât adevărate medicamente. Alături de Asociaţia Apicultorilor şi Consiliul Judeţean, ca parteneri au mai fost şi micuții de la Palatul Copiilor, care au evoluat pe scenă în cadrul unui spectacol folcloric ce a încântat privirile celor prezenţi.

“La această ediţie, cea de-a III-a producătorul vine în contact direct cu consumatorul de miere. În afară de timişeni, cu standuri sunt şi producători din Caraş Severin şi două firme din judeţul Arad. Ca produse sunt expuse: miere, propolis , lăptişor de matcă, polen, păstură, dar şi derivate din miere, halva, turtă cu miere, siropuri din miere, săpunuri şi creme cu miere”, a spus vicepreşedintele Crescătorilor de Albine, filiala Timiş.

Pentru albinari, stupăritul este un mod de viaţă, iar mierea nu e altceva decât produsul modului de viaţă.  Multă mişcare, pasiune, dragoste, multă muncă, dar şi satisfacţie. Caraşul, fiind un judeţ bogat în păduri, mulţi albinari preferă păstoritul.

“Suntem producători care producem miere, păstură, lăptişor de matcă, propolis, iar lumea trebuie să ne cunoască. La stand am şase tipuri de miere: salcâm, mană, tei, sulfină şi trifoi alb, polifloră şi rapiţă,” a spus  Cristian Ciobănaş, medic veterinar, apicultor.

De la standuri nu lipseau nici produsele pe bază de miere de albine, săpunuri, creme, bomboane, dar şi miere bazată pe propolis, cu lavandă, cu eucalipt, unele dintre ele exportate din Italia şi Franţa, creme de corp, anticelulitice, apă de gură.

“Suntem la Târgul Mierii cu produse certificate BIO, cu o gamă variată de sortimente de miere, cum ar fi: mierea de cireş, armurariu, miere de mană, miere de munte, dar şi restul sortimentelor cunoscute, dar şi o gamă  variată de polen, lăptişor de matcă, propolis, şi polenul îl avem pe sortimente bine diversificate, venim din comuna Buteni, judeţul Arad, cu produse de supercalitate„ a spus un apicultor din judeţul Arad.

Pe lângă miere s-au mai găsit şi cârnaţi, jumări, coaste afumat,colaci secuieşti, gogoşi, clătite, porumb fiert, dar se putea servi şi nişte hamsii, un mic, o coastă, un cârnăcior , dar şi o bere, la a legere, blondă sdau brună.

Chiar şi pentru cei mici existau locuri de distracţie ringhişpiruri, trenuleţe, datul în corzi.

Timpul a fost minunat şi a ţinut din plin şi cu producătorul, dar şi cu cumpărătorul, nelipsind consumatorul privitor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.